Zmaga za vrh tabele

Všečkaj ali deli

V 6. krogu 1. MNL Murska Sobota je v Serdici gostovala ekipa Rotunde iz Sela. Gostje, ki so nam v preteklosti že znali povzročati težave, so med tednom ostali brez trenerja Valterja Kutoša. Naši so tudi tokrat upravičili vlogo favorita na domačem terenu in kljub ne preveč prepričljivi igri suvereno zmagali s 4-0.

Postava: Svetanič, Kovač, Čontala, An. Šinko, Horvat, Al. Šinko, Bratkovič, Hajdinjak, Skledar, Ropoša, Kutoš.

Igrali so še: Partl, Turza, Zavec, Džafić.

Strelci: Ropoša, Hajdinjak, Kutoš, Partl.

GALERIJA

Na prvi zadetek so domači navijači morali čakati skoraj do konca polčasa. V 37. minuti je naše v vodstvo s svojim prvencem na uradnih tekmah popeljal Aleks Ropoša, ki je lepo zadel po kotu Skledarja z leve strani.

Aleks Ropoša je danes s svojim prvencem v ligi načel Rotundino mrežo.

Še prej bi lahko zadel Štefan Kutoš, enkrat po podaji Ropoše, drugič pa po predložku Čontale. Tretjič se je Kutoš znašel v priložnosti po podaji neumornega Denisa Bratkoviča, a danes trenutno najboljši strelec 1. MNL Murska Sobota ni bil preveč razpoložen. Tik pred koncem polčasa je svoj prvenec v črno-belem dresu dosegel drugi mladi talent Thomas Hajdinjak, ki je bil natančen po podaji Uroša Skledarja.

Čestitke Thomasu Hajdinjaku za njegov prvenec v črno-belem dresu!

V drugem polčasu podobno kot v prvem. Naši gostov niso preveč pritiskali, gostje pa tudi niso bili preveč motivirani, da bi skušali ogroziti Svetaničeva vrata. Prvi priložnosti nista izkoristla Timmy Partl, ki je poskušal s kakih 20 metrov, in Kutoš, ki ni izkoristil Partlove povratne žoge. V 66. minuti pa prekršek v kazenskem prostoru nad Ropošo. Zanesljiv izvajalec je bil Štefan Kutoš za vodstvo s 3-0. Gostje so se skorajda predali, naši pa nizali priložnosti eno za drugo. Naslednji se je v strelce vpisal nekdanji prvi strelec 1. MNL MS Timmy Partl s strelom od daleč in nerodno intervencijo gostujočega vratarja – 4:0. Kutoš je lepo asistiral Zavcu, ki iz idealne priložnosti ni uspel zatresti mreže. Po podaji Zavca nista uspela zadeti ne Partl ne Kutoš. Kutoš je lepo priložnost pripravil tudi Bratkoviču, ki pa je bil pred vrati premalo zbran in je meril preko vrat. Partl je še enkrat poskušal z 18 metrov, a je ostalo pri rezultatu 4-0.

S to zmago smo zaenkrat sami na vrhu tabele 1. MNL Murska Sobota

V nedeljo, 30. 9. 2018, ob 10.30 gostujemo v Lipi.