Mlajše selekcije ta teden

Naše mlajše selekcije so še vedno aktivne. Medtem ko so U7 končali s turnirji za to jesen, čaka selekcijo U13 v četrtek, 19. 10. 2017, ob 16.00 tekma na Cankovi, na kateri bodo skušali zadržati prvo mesto na lestvici skupine C.

Selekcija U11 bo v soboto, 21. 10. 2017, ob 10.00 na igrišču v Serdici odigrala zadnji turnir v jesenskem delu. Naprotniki bodo Mura, Radgona ter Dokležovje. Ob tej priložnosti bosta selekciji U7 in U11 opravili tudi fotografiranje za klubski koledar.

Vabljeni!

Toča kartonov in prva zmaga!

Na prvenstveni tekmi 8. kroga 1. MNL MS med NK Serdica Kl. Šinko in NK Hodošem je v prelepem sončnem popoldnevu približno 150 gledalcev videlo precej nevsakdanjo tekmo. Sodnik Tilen Kocbek je delil kartone kot za stavo: domačim 8 rumenih in 2 rdeča, gostom pa 2 rumena in 2 rdeča kartona, kljub temu da tekma ni bila groba, ampak prava moška. Domači so z novim trenerjem Jožekom Oršošem šli v tekmo z imperativom zmage. Prva prava priložnost se je ponudila v 25. minuti, ampak Jožek Fartek ni izkoristil strela z bele točke. Na srečo je Drago Horvat čez deset minut po lepi podaji Skledarja zadel na drugi vratnici.

V drugem polčasu je vodstvo povišal Timmy Partl, Klaudio Zavec pa prejel drugi rumeni karton in se pridružil Antonu Šinku, ki je bil izključen tik pred odmorom. Tako so se moči na igrišču po dveh izključitvah gostov v prvem polčasu izenačile. Gostje so znižali na 2-1 iz 11-metrovke. Razpoloženi Uroš Skledar je v končnici tekme dvakrat zadel in potrdil tako pričakovano prvo zmago.

GALERIJA

 

8. krog: V goste prihaja Hodoš

V nedeljo, 15. 10. 2017 ob 15.30 se bodo naši člani z novim trenerjem Jožekom Oršošem pomerili z za nas vedno neugodnim Hodošem. Zadnja tekma na našem igrišču lansko jesen se je sicer končala z visokih 5-0. Hodoš je do sedaj zbral 7 točk, v prejšnjem krogu je na domačem igrišču opravil s Cvenom 3-0. 

Zbor igralcev ob 14.15.

Neodločeno s Tromejnikom

Selekcija U13 se je danes na domačem igrišču pomerila s Tromejnikom. Tromejnik je hitro povedel iz kontranapada. Naši so sicer imeli več žoge v nogah, Tromejnik pa je bil izredno nevaren iz protinapadov. Po prostem strelu Roberta Baranje je izenačil Rivaldo Sabo. Naši niso izkoristili nekaterih lepih priložnosti, gostje pa so kmalu kaznovali nepazljivost domače obrambe po prostem strelu in povedli.
V drugem polčasu podobna slika. Naši so napadli z vsemi močmi, Tromejnik pa je ogrožal vratarja Benkiča iz protinapadov. Vendar se je vztrajnost naših izplačala. Po podaji Barbariča je na drugi vratnici zabil Jasmin Sabo in postavil končnih 2:2.

Galerija

Jože Oršoš novi trener članov!

Po sprejeti odstopni izjavi zdaj že bivšega trenerja Renata Vrhovskega, je uprava kluba hitro reagirala in se do konca jesenskega dela dogovorila za sodelovanje z izkušenim trenerjem Jožetom Oršošem. Nekoč odličen napadalec Oršoš je v svoji trenerski karieri vodil številne klube v MNZ Murska Sobota. Trenutno je bil brez trenerskega angažmana, nazadnje pa je vodil NK Cankova.

Vrhovski odstopil!

Po težkem porazu v Selu je v ponedeljek trener članov Renato Vrhovski upravi kluba ponudil odstop. Po tehtnem razmisleku je uprava odstop sprejela. Posebej poudarjajo, da vzroki za slabe rezultate ne ležijo v trenerjevem delu, ampak žal je potrebna neke vrste “šok terapija”. Vrhovski je bil trener v klubu od julija 2016. Na tem mestu se mu zahvaljujemo za vse, kar je naredil za klub in mu v prihodnje želimo vse dobro.
Uprava mrzlično išče trenerja, ki bo ekipo vodil do konca jesenskega dela. Ime bo najverjetneje znano do konca tedna.

Katastrofalen poraz v Selu!

Kriza članske ekipe je s porazom 3-0 v Selu proti Rotundi dosegla svoj vrhunec. Motivirani domačin je že v prvem polčasu večkrat nevarno ogrozil Svetaniča, ki je z nekaj izjemnimi obrambami ohranil nedotaknjeno mrežo. Naši si prave priložnosti razen nekaj predložkov in neuspelih poskusov niso izdelali. Podobna slika v drugem polčasu. Domačini so povedli po nepazljivosti naše obrambe. Sledili so še drugi zadetek domačih iz prostega strela ter v končnici izključitev Tadeja Krefta in tretji zadetek v Svetaničevi mreži. Pri naših velja omeniti lep poskus Aleša Šinka od daleč, vendar je domači vratar uspel izbiti žogo v kot.

Gostovanje v Selu

Po razočaranju v prejšnjem, 6. krogu, na domačem igrišču proti Ižakovcem naši člani danes, v nedeljo, 8. 10., ob 15.30 v Selu proti Rotundi iščejo toliko želeno prvo zmago v tem prvenstvu. Z Rotundo smo se že pomerili avgusta v 1. krogu pokala in po neodločenem rezultatu 0-0 v rednem delu po streljanju 11-metrovk izpadli.

Odhod od slačilnic ob 13.30.

Nova zmaga selekcije U13!

Selekcija U13 je zmagala tudi v tretjem nastopu. V gosteh so premagali ekipo Grada z visokih 5-1. Strelci: Roberto Baranja 2x, Rene Barbarič, Rivaldo Sabo in Jasmin Sabo po enkrat.

Uspešni so bili tudi najmlajši, torej U7, ki so včeraj s 6-5 premagali vrstnike iz Mure.

Strelci: Julian Svetanič 4x in Tai Šarkezi ter Izak Fartek po enkrat.

Čestitke!

Selekcija U11 se je udeležila turnirja v močni konkurenci v Murski Soboti. Nasprotniki so bili NŠ Mura, Veržej in Puconci.

Rezultati:

NK Puconci – NK Serdica 4-0

NK Serdica – NK Veržej 2-4 (Jernej Baranja, Neo Horvat)

NŠ Mura – NK Serdica 7-0

Pestro dogajanje pri mlajših selekcijah

Naše mlajše selekcije bodo ta teden zelo dejavne. V sredo, 4. 10. 2017, bo ob 16.00 na našem igrišču turnir selekcij U7. Poleg naše selekcije bosta sodelovali še selekciji Apač in Mure.

Selekcija U11 se bo v soboto, 7. 10. 2017, ob 10.00 udeležila turnirja U11 v Murski Soboti. Nasprotniki bodo selekcije Mure, Veržeja in Puconcev.

Selekcija U13 bo v četrtek, 5. 10. 2017, ob 16.00 gostovala pri Gradu.