Razpoloženi strelci proti Stradnu

Naša članska vrsta je v drugi prijateljski tekmi gostila rezervno ekipo SU Straden in dosegla visoko zmago s 5-1.

POSTAVA: Svetanič, Kovač, An. Šinko, Čontala, Horvat, Kreft, Al. Šinko, Džafić, Bratkovič, Skledar, Kutoš.

IGRALI SO ŠE: Partl, Ropoša, Jančar, Gjergjek, Zorjan, Zavec.

GALERIJA

Pri naših je manjkal samo Thomas Hajdinjak, videli pa smo tudi nova obraza, in sicer Denisa Bratkoviča ter Tilna Džafića. V tekmo so sicer bolje vstopili gostje, ki so si s kombinatorno igro priigrali kar nekaj nevarnih strelov, tako da je Svetanič imel kar nekaj dela. V prvem nevarnem napadu pa so naši preko Uroša Skledarja, ki je pobegnil gostujoči obrambi ter obšel vratarja, povedli z 1-0. Našim se je videlo, da noge po napornih treningih še ne ubogajo, zato se je dogajalo kar precej napak pri podajah. Na 2-0 je po podaji Tadeja Krefta z glavo povišal Štefan Kutoš. Isti igralec je postavil tudi izid polčasa, ko je v samostojnem prodoru nanizal nekaj gostujočih igralcev in s kakih 16 metrov zadel desni zgornji kot gostujočih vrat.

Evrogol Štefana Kutoša – Pište!

V drugem polčasu je trener Jožek Oršoš v ogenj poslal še preostale igralce, ki jih je imel na voljo. Posebej se je izkazal mladi Aleks Ropoša, ki je kmalu po vstopu asistiral Žigi Jančarju za njegov prvenec v črno-belem dresu, nekaj minut zatem pa je Aleks prestregel neprevidno podajo gostov in povišal na 5-0. Gostje so rezultat znižali iz 11-metrovke po igri z roko domačega Milana Gjergjeka. Do konca tekme še nekaj obetavnih napadov naših, a do spremembe rezultata ni prišlo.

Odličen nastop Aleksa Ropoše.

Naslednji vikend naša ekipa sodeluje na turnirju pri Gradu, kjer bodo poleg naši in domačinov sodelovale še ekipe NK Križevci, NK Tromejnik, NK Goričanka ter NK Hodoš.

1. krog

Žreb parov in razpored tekem 1. MNL Murska Sobota

Danes je potekal žreb parov 1. MNL MS in pokalnega tekmovanja za sezono 2018/2019.

Naša ekipa se bo v nedeljo, 12. 8. 2018, v 1. krogu pokalnega tekmovanja na domačem igrišču pomerila s pomurskim ligašem NK Rakičan. V prvenstvu bomo v prvih dveh krogih prav tako domačini, in sicer v 1. krogu, 19. 8. 2018, gostimo NK Cven, v 2. krogu pa prihaja NK Hodoš.

RAZPORED POKALNEGA TEKMOVANJA

1. MNL MURSKA SOBOTA 2018/2019

 

 

Znosen poraz proti novemu drugoligašu

Članska ekipa NK Serdica Kl. Šinko je v nedeljo, 15. 7. 2018, odigrala prvo prijateljsko tekmo v pripravah na sezono 2018/2019. Nasprotnik je bil novi drugoligaš ND Beltinci, ki ga vodi Zlatko Gabor.

POSTAVA: Svetanič, Kovač, Čontala, An. Šinko, S. Horvat, Al. Šinko, Kreft, Turza, Zavec, Kutoš, Skledar.

IGRALI SO ŠE: Jančar, Hajdinjak, Partl, Ropoša, Gjergjek, Zorjan.

Seveda je bilo iluzorno pričakovati, da bi se lahko naši nogometaši po le treh treningih močneje upirali renomiranemu nasprotniku, ki bo čez tri tedne odigral prvo tekmo v 2. SNL. Kljub temu pa so naši v prvem polčasu kar nekajkrat sprožili strele proti gostujočemu vratarju. Najlepšo priložnost je imel Uroš Skledar po podaji Klaudia Zavca, a je bil v zaključku premalo zbran.

Gledalce je seveda najbolj zanimalo, kako se bodo znašli novinci v črno-belem dresu. Trener Jožek Oršoš je v prvo postavo vključil mladega Filipa Čontalo, dosedanjega člana NK Cankova, ki se je na položaju branilca več kot dobro znašel in zadovoljil tako trenerja kot tudi gledalce. V nadaljevanju so zaigrali še Thomas Hajdinjak, ki je prestopil iz Tromejnika, potem Žiga Jančar, ki je igral v mlajših selekcijah ŠNK Radgona, ter domači up Aleks Ropoša, ki je v sezoni 2017/2018 v dresu mladincev NK Grad dosegel 20 zadetkov.

Naslednja pripravljalna tekma bo v soboto, 21. 7. 2018, na domačem igrišču proti ekipi SUV Straden.

Začetek priprav na sezono 2018/2019

Trener Jožek Oršoš bo prvi trening v sezoni 2018/2019 opravil v torek, 10. 7. 2018, ob 18.00 na igrišču NK Serdica.

Zaenkrat imamo v moštvu samo enega novinca, in sicer mladega Thomasa Hajdinjaka, ki je prestopil iz Tromejnika. Klub so, kot je že znano, zaenkrat zapustili Ludvik Zrim in Benjamin Kamenica, ki se vračata v matični Tromejnik, ter Mitja Kovač, ki se bo pridružil NK Pušča. Za glavobol trenerja Oršoša je poskrbela še huda poškodba Jožeka Farteka, ki v jesenskem delu prav gotovo ne bo mogel pomagati ekipi.

Uprava prav zato mrzlično išče igralce, ki bodo skušali zapolniti vrzeli po odhodu omenjenih igralcev, kar pa ne bo enostavna naloga.

Zaenkrat še ni nič znanega, kakšna bo sestava lig MNZ Murska Sobota v novi sezoni. Neuradno naj bi še naprej bili dve ligi, kakor je bilo do sedaj.

Načrt pripravljalnih tekem:

Petek, 13. 7.: Halberain – NK Serdica Kl. Šinko

Nedelja, 15. 7.: NK Serdica Kl. Šinko – ND Beltinci

Sobota, 21. 7.: NK Serdica Kl. Šinko – SUV Straden

Sobota, 28. 7.: Turnir pri Gradu.

Sobota in nedelja, 4. in 5. 8.: Turnir v Kuzmi.

Nedelja, 12. 8.: Predvidoma pokalna tekma.

 

 

 

Pogled nazaj in naprej

Igrišča v  1. MNL Murska Sobota že nekaj časa mirujejo.

Naši člani so v spomladanskem delu prvenstva uspeli popraviti slab vtis iz jesenskega dela. Samo 10 osvojenim točkam iz jeseni so na spomlad dodali kar 22 točk. Skupaj 32 točk je zadostovalo za osmo mesto na lestvici, kar je sicer nekaj mest niže od pričakovanj, ampak tudi konkurenti so bili na spomlad precej uspešni. Več o statistiki si lahko preberete TUKAJ. Razočarani smo lahko z izredno slabo uvrstitvijo na lestvici fair play, kar priča o precejšnji nedisciplini igralcev. Temu področju bo treba v prihodnje posvetiti več pozornosti.

Naj strelec ekipe je postal Mitja Kovač s 13 zadetki, vse je dosegel v spomladanskem delu. Štefan Kutoš je dosegel 7, Uroš Skledar pa 6 zadetkov. Veteran Drago Horvat je mrežo nasprotnikov zatresel petkrat.

Ljubitelje nogometa trenutno poleg svetovnega prvenstva v Rusiji verjetno najbolj zanima prestopni rok, ki se začne s 1. julijem. Za začetek se je uprava kluba s trenerjem Jožekom Oršošem dogovorila za nadaljnje sodelovanje. Ekipo zaenkrat zapuščata Benjamin Kamenica ter Ludvik Zrim, ki se vračata v matični NK Tromejnik. Igranju se je odpovedal tudi Denis Kočiš. Veliko povpraševanje je seveda po najboljšem strelcu Mitji Kovaču, vendar upamo, da bo tudi v jesen tresel mreže v črno-belem dresu. Prav gotovo bo treba pripeljati nekaj novih obrazov, ki pa ne bodo samo novinci, ampak prave okrepitve. Poudarek je seveda na mladih, perspektivnih igralcih, ki bi lahko v bodoče postali pomembni členi članske ekipe. Ni pa rečeno, da ekipe ne bi okrepili tudi s kakšnim izkušenejšim igralcem. Članskim treningom se bosta najverjetneje priključila mlada perspektivna Aleks Ropoša ter Alen Šarkezi, ki pa še lahko igrata tudi za mladino. Pregovori potekajo, več bo znanega s 1. julijem, uradnim začetkom prestopnega roka.

Za konec sezone še ena osmica

Igralci NK Serdica Kl. Šinko so v zadnjem, 22. krogu sezone 2017/2018, gostovali v Dokležovju in spet pokazali izjemno učinkovitost. Že po 12. minutah je Mitja Kovač s hattrickom najavil rezultatsko katastrofo domačinov.

S polnjenjem domače mreže je nadaljeval Štefan Kutoš, ki je v razmaku od 14. do 27. minute prav tako trikrat zadel in postavil rezultat polčasa.

V drugem polčasu so priložnost dobili še rezervisti. Iz 11-metrovke je zadel Drago Horvat, zadnji zadetek pa je spet v režiji Mitje Kovača.

S to zmago so naši uspešno zaključili sezono 2017/2018. V spomladanskem delu so zbrali 22 točk, skupaj torej 32, kar je zadostovalo za 8. mesto 1. MNL Murska Sobota.

Na potezi je zdaj uprava kluba, ki je že začela reševati kadrovsko križanko za sezono 2018/2019.

Za slovo osmica v mreži Murinih veteranov

V zadnji tekmi na domačem terenu v sezoni 2017/2018, v 21. krogu 1. MNL Murska Sobota, so naši nogometaši visoko, s kar 8-0, premagali ekipo Murinih veteranov.

GALERIJA

Naši so že od začetka krenili odločno. Zvezna vrsta je uspešno preprečevala znano kombinatorno igro gostov. S tem so nevtralizirali nevarna napadalca Vrečiča in Logarja, ki nista dobivala uporabnih žog. Trener Jožek Oršoš se je odločil igrati s samo tremi igralci v zadnji vrsti in s tem pridobil igralca v zvezni vrsti, kar se je pokazalo za odlično potezo. V 21. minuti je z glavo po lepem predložku Klaudia Zavca zadel Štefan Kutoš. Že pred tem so se v lepih priložnostih znašli Anton Šinko po samostojnem prodoru, od daleč je poskušal Kutoš, ki tudi ni izkoristil povratne žoge izjemno agilnega Klaudia Zavca. V priložnosti se je po hitrem protinapadu znašel tudi Benjamin Kamenica, a je njegov strel končal mimo vrat. Rezultat polčasa je v 30. minuti z lepim strelom z roba 16-metrskega prostora postavil Mitja Kovač. Popularni Jimmy bi lahko zadel tudi po podaji Kamenice, a je bil vratar na mestu.

Petkratni strelec Mitja Kovač.

V 2. polčasu so se gostje popolnoma osredotočili na branjenje svojih vrat, v redkih protinapadih sta poskupašala Vrečič in Logar, vendar so naši obrambni igralci danes svoje naloge opravljali z odliko. V 52. minuti je svoj šov začel Mitja Kovač, ki je najprej zadel po lepi miniaturi v kazenskem prostoru gostov, na podoben način je na 4-0 povišal v 58. minuti. V 67. minuti se je po lepi akciji Zavca in M. Kovača med strelce vpisal Timmy Partl. V nadaljevanju smo videli še dva zadetka odličnega Mitje Kovača, enkrat po lepi podaji Tadeja Krefta, drugič pa po samostojni akciji. Končnih 8-0 je postavil Drago Horvat, ki je zatresel prazno mrežo po strelu Klaudia Zavca.

V zadnjem, 22. krogu 1. MNL Murska Sobota, naša ekipa v nedeljo, 3. junija, gostuje pri zadnjeuvrščenem Dokležovju.

Turnir U7 v Serdici

V sredo, 23. 5. 2018, je v Serdici potekal turnir selekcij U7. Na turnirju so poleg domače ekipe nastopili še sosedje iz Kuzme NK Tromejnik, ki jih vodita naša nekdanja igralca Bojan Horvat ter Blaž Kous,  ter selekcija NK Slatina iz Radenec. Rezultati v nižjih kategorijah niso v ospredju, moramo pa povedati, da so se malčki odlično odrezali, pokazali za svoja leta že zavidljivo znanje in všečno igro. Trener selekcije U7 NK Serdica je Aleš Svetanič.

Poziranje s prijatelji iz Kuzme.

20. krog