NK Serdica začel s pripravami na sezono 2020/2021

V nedeljo, 5. 7. 2020, je NK Serdica začel s pripravami na sezono 2020/2021.

Sezono 2019/2020 je prekinil koronavirus, zato je bilo vodstvo 1. MNL Murska Sobota prisiljeno zaključiti vsa tekmovanja na tej ravni. NK Serdica je po jesenskem delu bil na vrhu lestvice, zato navijači z zanimanjem spremljajo dogajanja okrog sestave lig v novi sezoni. Iz 3. SNL so izstopili vsi pomurski predstavniki, kar pomeni, da bo v prihodnji sezoni Pomurska liga zelo močna in številčna. Druga opcija, ki se sliši v neuradnih razgovorih, sta 1. in 2. Pomurska liga. Klubi morajo prijaviti ekipe do 6. 7. 2020, kar pomeni, da bo kmalu znanega več o sami sestavi lig.

Pri NK Serdica zaenkrat v kadrovskem smislu ni nobenih sprememb. Nihče od igralcev še ni uradno obvestil vodstva kluba o morebitnem odhodu oz. prenehanju igranja, zato trener Dušan Vogrinčič meni, da zaenkrat okrepitve niso nujne, čeprav je že dogovorjen prestop perspektivnega mladega igralca.

Plan treningov je narejen, znanih je že tudi nekaj terminov prijateljskih tekem. Prva bo že v soboto, 11. 7. 2020, proti NK Križevci na igrišču v Križevcih.

Kratka analiza pripravljalnega obdobja

Naši člani so s pripravljalnem obdobju odigrali naslednje tekme:

NK Serdica Kl. Šinko – Goričanka 2-1 (Mitja Kovač 2x)

Tromejnik – NK Serdica Kl. Šinko 4-0

NK Križevci – NK Serdica Kl. Šinko 3-1 (Frčko)

ŠD Bogojina – NK Serdica Kl. Šinko 0-2 (M. Kovač, An. Šinko)

NK Cankova – NK Serdica Kl. Šinko 2-3 (Zorjan, Šeruga, Ropoša)

NK Bistrica – NK Serdica Kl. Šinko 3-2 (Anton Šinko 2x)

NK Gančani – NK Serdica Kl. Šinko 6-3 (Ropoša 2x, M. Kovač)

Podrobno analizo pripravljanega obdobja bo podal trener Dušan Vogrinčič, ki pa prav gotovo ni zadovoljen z odnosom posameznikov do treningov in udeležbo na pripravljalnih tekmah.

Odigranih je bilo kar sedem tekem, od tega smo dosegli tri zmage in štiri poraze, z gol-razliko 13:19. Najboljši strelec v pripravljalnem obdobju je postal Mitja Kovač s 4 goli, sledita mu Aleks Ropoša in Anton Šinko s po tremi zadetki.

Mitja Kovač ostaja največja nevarnost za nasprotnikove vratarje.
Aleks Ropoša se je znašel v številnih priložnostih, zadel je trikrat.

Trener Dušan Vogrinčič na nobeni tekmi ni mogel računati na vseh 22 igralcev, ki so na seznamu. Hujšo poškodbo je že na prvi tekmi staknil Klaudio Zavec, lažje poškodbe pa Tadej Kovač, Jožek Fartek in Danijel Frčko, od prej pa Thomas Hajdinjak.

Vse tekme so odigrali samo Svetanič, Sampl in Bodanec. Veseli dobra forma vratarja in kapetana Svetaniča. V napadu je Mitja Kovač potrdil strelske kvalitete, pa tudi mladi Ropoša prihaja v priložnosti in zadeva. Največ problemov je bilo v obrambni vrsti, ki na večini tekem ni bila uigrana oz. kompletna in smo posledično prejeli preveč zadetkov.

Kapetan Svetanič je imel na vseh tekmah veliko dela.

Od novincev je še najbolj zadovoljil izkušeni Matej Jablanovec, ki je sicer odigral samo tri tekme. Mladi Uroš Bodanec dobro dela na treningih, zna igrati, na tekmah pa bo moral biti odločnejši in zmanjšati število napak. Danijel Frčko zaenkrat še ni upravičil sloves strelca, saj je zadel samo proti Križevcem. V opravičilo mu je lažja poškodba mišice proti Bogojini.

Frčko še ni ujel prave forme.

Povratnika na zelenico sta Jožek Fartek in Nino Šeruga. Fartek se ubada z lažjo poškodbo mišice, Šeruga pa je na nekaj tekmah pokazal veliko željo in borbenost, za igro v napadu pa bo moral tudi začeti zadevati.

V prvenstvo štartamo s prve pozicije in proti nam bodo vsi motivirani na polno. Na ekipi je, da pokaže karakter in potrdi dobro formo iz jeseni. Prva priložnost se ponuja že 15. 3. marca, v 14. krogu v gosteh proti Lipi.

 

V vikendu pred prvenstvom dva poraza

Naši člani so v vikendu pred začetkom prvenstva doživeli dva poraza. V soboto, 7. 3., so klonili v Bistrici z 2-3, v nedeljo, 8. 3., pa so morali priznati premoč pomurskemu ligašu iz Gančan s 3-6. 

Postava proti Bistrici:

Svetanič, Fartek, Bodanec, An. Šinko, S. Horvat, Al. Šinko, Jablanovec, T. Kovač, M. Kovač, Hajdinjak, Frčko.

Igrali so še: Sampl, A. Horvat, Turza.

Strelec: Anton Šinko 2x (11m)

GALERIJA

Lendavski ligaš je hitro povedel po napaki Bodanca, ki ni izbil visoke žoge. Naši so po hitrem vodstvu domačih strnili vrste, a konkretnih priložnosti niso uspeli izigrati.

V drugem polčasu aktivnejša igra naših in pritisk na vrata domačinov. Domačini pa so po samostojni akciji izkušenega Krauthakerja, ki je nanizal tri naše obrambne igralce, povedli z 2-0. Kmalu zatem znižanje vodstva iz 11m po prekršku nad Jablanovcem – zanesljiv je bil Anton Šinko. Naši so stopnjevali pritisk, žal brez konkretnih priložnosti. Domačini so izkoristili napadalno formacijo naših in po lepo izigranem protinapadu povedli z visokih 3-1. Poraz naših je ublažil Anton Šinko ponovno iz 11m po prekršku nad Mitjem Kovačem.

Anton Šinko je dvakrat zadel z bele točke.

Postava proti Gančanom:

Svetanič, Šeruga, S. Horvat, Bodanec, Sampl, T. Kovač, A. Horvat, Partl, M. Kovač, Ropoša, Turza.

Igral je še: Gjegjek.

Strelca: Aleks Ropoša 2x, Mitja Kovač.

Naši ponovno v “pisani” postavi proti ekipi iz Gančan, ki ima za sabo odlične rezultate v pripravah. Kljub temu dobra predstava naših, ki so ogrožali domačine predvsem iz protinapadov. Povedli so domači, a Ropoša je hitro izenačil po podaji Turze. Domači so premoč kronali z dvema zadetkoma prednosti v polčasu.

V drugem polčasu najprej prečka M. Kovača, nato pa povišanje vodstva domačih na 4-1. S svojim drugim zadetkom je kmalu na 4-2 znižal Ropoša. Na 4-3 je s pravim evrogolom iz prostega strela s 35 metrov znižal Mitja Kovač.Do konca tekme so domačini še dvakrat zadeli in zasluženo zmagali s 6-3.