V dramatičnem finišu do točke

V 5. krogu 1. MNL Murska Sobota so naši člani doma remizirali s Hodošem (2-2, 1-1). Hodoš je zmago že imel v žepu, a je v izdihljajih tekme s svojim tretjim zadetkom sezone po podaji Skledarja točko rešil izkušeni Turza.

Postava: Šinko S., Zorjan, Šinko An., Šinko Al., Horvat S., Horvat A., Kreft, Kovač T., Skledar, Zavec, Kovač M.

Igrala sta še: Partl, Turza.

Strelca: Kreft, Turza.

GALERIJA

Trener Dušan Vogrinčič tudi tokrat ni mogel računati na poškodovanega vratarja in kapetana Aleša Svetaniča, ki ga je odlično zamenjal Sandi Šinko. Manjkala sta tudi Kisilak in Hajdinjak.

Že v 6. minuti vodstvo gostov. Po slabem izbijanju naše obrambe je z močnim strelom z roba kazenskega prostora goste v vodstvo popeljal Nagy. Naši so vseeno vzpostavili ravnotežje in v 19. minuti je po predložku T. Kovača iz prostega strela z desne atraktivno zadel odlični Kreft. Naši so še naprej pretili gostujočim vratom. Nanizali so kar nekaj odličnih priložnosti. Tri je imel Mitja Kovač – prvič po podaji Al. Šinka, ko mu je gostujoči vratar strel obranil. Drugo priložnost je naj strelec lige zapravil po podaji S. Horvata z leve, tretjič je po podaji Krefta meril iz bližine z glavo, a je Gašpar čudežno rešil svojo mrežo. Lepo priložnost je v kontranapadu zapravil Zavec, ki je pobegnil gostujoči obrambi, a je bil v zaključku nenatančen.

V drugem polčasu prevlada naših, ki so imeli žogo več časa v svoji posesti, a do pravih priložnosti niso prišli. V 68. minuti tekme šok za domače – gostje so povedli iz enajstmetrovke, ko je Kreft v kazenskem prostoru zrušil nasprotnikovega napadalca. Naši so nadaljevali z napadi, a so bili preveč nestrpni in so neuspešno poskušali z dolgimi podajami prebiti gostujočo obrambo. V izdihljajih tekme le izenačenje. Po podaji Skledarja je iz bližine zadel Turza in tako na zadovoljstvo domačih navijačev rešil točko.

V naslednjem krogu v soboto, 21. 9., gostujemo na Cvenu.

Zmaga v Puconcih za vrh tabele

Naši člani so v 4. krogu 1. MNL Murska Sobota gostovali v Puconcih in odnesli pomembno zmago z 0-3. Puconci so v zadnjih sezonah za našo ekipo bili trd oreh, pa tudi v novi sezoni so nas na pokalni tekmi  v Serdici premagali z 1-5.

Tokrat pa je ekipa trenerja Fabijana Cipota morala priznati premoč naše ekipe, ki si je na krilih naj strelca 1. MNL Mitje Kovača Flisarja že v prvem polčasu zagotovila zmago. Naši so nastopili oslabljeni, brez poškodovanih  Svetaniča, Skledarja, Turze ter službeno odsotnega Zorjana. Poleg drugih je blestel že omenjeni Mitja Kovač Flisar, ki je s klasičnim hattrickom  prinesel pomembno zmago, ki nam je zagotovila vrh lestvice.

Jimmy je v ubojiti strelski formi.

Postava: S. Šinko, Zavec, Kisilak, An. Šinko, S. Horvat,T. Kovač, A. Horvat, Kreft, Partl, Hajdinjak, Kovač Flisar.

V 5. krogu igramo v nedeljo, 14. 9. 2019, doma proti NK Hodoš.

Rekordna zmaga proti Romi

V 3. krogu 1. MNL Murska Sobota so se naši člani znesli nad ekipo Rome, ki so ji nasuli kar petnajst (15) zadetkov in zmagali z rezultatom 15-2 (5-0). Upamo si trditi, da gre za rekordno zmago našega kluba v zgodovini uradnih tekmovanj. 

Postava: Svetanič, Zorjan, An. Šinko, Al. Šinko, S. Horvat, Kreft, Hajdinjak, T. Kovač, Skledar, M. Kovač, Turza.

Igrali so še: Zavec, A. Horvat, Partl, Gjergjek, Sampl.

GALERIJA

Snidenje klubskih legend Novice Nešića ter Emila Kovača Džabarja.

Tekme z Romo so vedno bile emocionalno nabite, saj je v preteklosti kar nekaj igralcev iz Vanče vasi igralo v Serdici, največji pečat pa je zagotovo pustil odlični Emil Kovač.

Naši so v tekmo šli previdno, na trenutke so gostom puščali preveč svobode, kar so le-ti izkoriščali in nekajkrat zapretili Svetaniču. Prvo lepo priložnost za naše je zapravil Mitja Kovač, ki je po podaji Tadeja Kovača iz bližine streljal preko vrat. Do prvega zadetka smo čakali skoraj 20 minut. V 19. minuti je po asistenci Mitje Kovača atraktivno zadel Andrej Turza, ki pa je zaradi poškodbe moral kmalu iz igre, priložnost je dobil Andrej Horvat. Sledila je serija zadetkov: dvakrat je zadel Skledar, prvič po solo akciji, drugič po asistenci Hajdinjaka. Pred polčasom je dvakrat zadel še Mitja Kovač. Prvič mu je asistiral Kreft, drugič Zavec, ki je zamenjal poškodovanega Skledarja. Gostje so poskušali s posamičnimi akcijami, a brez uspeha. Rezultat polčasa 5-0.

Andrej Turza je načel mrežo Rome.

V drugem polčasu trije zadetki Mitje Kovača v razmaku desetih minut. Prvič z glavo po kotu A. Horvata, drugič po napaki obrambe, tretjič po samostojni akciji. Rezultat visokih 8-0. V strelce se je vpisal tudi Al. Šinko, vendar je žogo poslal v napačno mrežo. Po podaji Mitje Kovača je svoj prvi zadetek dosegel Timmy Partl. Na 10-1 je povišal Kreft, ki je zadel tudi za 11-1. Za poln ducat v mreži Rome je s strelom z razdalje poskrbel Mitja Kovač. Partl je asistiral Kreftu za 12-1, ta pa mu je vrnil asistenco za 13-1. Še ena akcija istih igralcev in svoj četrti zadetek je dosegel Kreft. Petnajsti zadetek je padel po samostojni akciji Timmyja Partla. Končni rezultat 15-2 je dve minuti pred koncem postavil Janko Horvat, ki je ušel domači obrambi.

Jimmy je bil nerešljiva uganka za gostujoče branilce in vratarja.

Žal so končnico tekme zabeležili nepotrebni nešportni vulgarni izpadi izkušenih gostujočih igralcev, ki se niso mogli pomiriti z nekaterimi odločitvami stranskega sodnika.