Uspešna jesen članov

Naši člani so več kot uspešno zaključili jesenski del tekmovanja v 1. MNL Murska Sobota, ki v tej sezoni šteje kar 14 ekip. Le redki bi si julija, avgusta upali biti optimisti in napovedati naslov jesenskega prvaka.

Jesenski prvaki 1. MNL Murska Sobota, 2019/2020 Zadnja vrste z leve: Nina Gjegjek (fizioterapevtka), Robert Lang (sekretar), Tadej Kovač, Anton Šinko, Mitja Kovač Flisar, Klaudio Zavec.
Sredinska vrsta z leve: Aleks Ropoša, Milan Gjergjek, Uroš Kisilak, Aleš Svetanič, Sandi Šinko, Davorin Sampl, Timmy Partl, Aleš Šinko, Marjan Vidonja (direktor), Jože Jud (blagajnik).
Sedijo z leve: Andrej Turza, Sandi Horvat, Tadej Kreft, Dušan Vogrinčič (trener), Karel Horvat (predsednik), Leon Zorjan, Andrej Horvat, Thomas H

Po precej klavrnem zaključku sezone 2018/2019, ki smo jo sicer končali na petem mestu, a z le eno točko v zadnjih petih tekmah, je uprava ukrepala in razrešila trenerja Jožeka Oršoša. Z njim se je od ekipe poslovilo kar nekaj igralcev iz prve postave in pojavljale so se govorice, da NK Serdica sploh ne bo uspel sestaviti ekipe za novo sezono. Zanemarili so misel, da je NK Serdica najmočnejši takrat, ko mu gre najslabše. Uprava je potegnila prave poteze: prišel je izkušeni in umirjeni trener Dušan Vogrinčič, zanesljivo domače jedro ekipe pa so okrepili napadalec Mitja Kovač, izkušeni borec Uroš Kisilak, hvaležni in mirni Andrej Horvat ter mladi Davorin Sampl, ki potrpežljivo čaka na svojo priložnost. Zmagovalni ritem ni mogla zmotiti niti težja poškodba kapetana in vratarja Aleša Svetaniča, ki ga je uspešno nadomestil vsestranski Sandi Šinko.

Dušan Vogrinčič je več kot upravičil zaupanje uprave.

Ekipa je večkrat pokazala svoj karakter. Dvakrat je nadoknadila zaostanek treh golov po prvem polčasu, prvič v Ižakovcih, drugič v Radgoni proti Apačam. Veliko pove podatek, da v trinajstih tekmah nismo doživeli poraza! V ekipi je opaziti pozitivno vzdušje, igralci dihajo kot eno.

Nekaj statistike: v trinajstih tekmah smo osvojili 33 točk, zabili 53 golov, prejeli 15. Najboljši strelec ekipe je Mitja Kovač Flisar z 19 zadetki. Prejeli smo 15 rumenih kartonov, nobenega rdečega. Iz Serdice je neporažen šel samo Hodoš. Največje presenečenje in pridobitev ekipe, poleg seveda omenjenih okrepitev, je Leon Zorjan, ki si je v hudi konkurenci izboril standardno mesto v prvi postavi, o čemer je lahko v prejšnjih sezonah iz takšnih in drugačnih razlogov samo sanjal.

Mitja Kovač je tresel mreže kot za stavo.
Leon Zorjan si je izboril standardno mesto v ekipi.
Uroš Kisilak je utrdil obrambni zid.
Tadej Kreft daje ekipo potrebno čvrstino, neredko pa tudi zadeva.

Skratka, za ekipo je uspešna jesen, ki pa obvezuje za naprej. Uprava bo skušala zadržati sedanjo ekipo, kar verjetno ne bo lahko, saj je kar nekaj naših igralcev razumljivo na listi želja domačih in tujih klubov. Gotovo pa bo na spomlad v črno-belem dresu kak nov obraz.

Kakorkoli, uživajmo v naslovu jesenskega prvaka, po novem letu pa bo kmalu treba zavihati rokave!

Po šestih letih spet jesenski prvaki 1. MNL Murska Sobota!

V 13. krogu 1. MNL Murska Sobota so naši člani gostovali v Dokležovju. Domačini niso mogli preprečiti slavja in naslova jesenskega prvaka, naši so na krilih danes spet izjemnega Mitje Kovača slavili z 0-2 (0-2). Z zmago smo se točkovno izenačili s Hodošem,  ki je prav tako brez poraza, ker pa ima naša ekipa boljšo gol razliko, pomeni, da bomo kot jesenski prvaki prezimili na prvem mestu lestvice 1. MNL Murska Sobota, podobno kot pred šestimi leti, ko smo z zmago v Bogojini (1-4) postali jesenski prvaki, na koncu pa osvojili tudi naslov prvaka. Kot zanimivost naj povemo, da so od takratnih igralcev v današnjem kadru še vedno Aleš Svetanič, Sandi Horvat, Uroš Kisilak, Andrej Turza, Uroš Skledar, Timmy Partl, Milan Gjergjek in občasno Sandi Šinko.

Slavje v Bogojini leta 2013.

Postava: Svetanič, Zorjan, An. Šinko, Al. Šinko, S. Horvat, Kreft, A. Horvat, T. Kovač, Partl, Ropoša, M. Kovač Flisar.

Igrali so še: Hajdinjak, Turza, Sampl.

Naši so v prvem polčasu igrali odločno, z namero čimprej doseči gol. Zvrstilo se je kar nekaj obetavnih priložnosti. Po predložku Ropoše je z glavo bil nenatančen A. Horvat. Dvakrat je poskušal Mitja Kovač, enkrat od daleč mimo, drugič je po podaji Krefta naletel na obrambni blok. Trikrat je poskušal Kreft, prvič mu je domači vratar strel z 18 metrov obranil, drugič je meril mimo, tretjič pa je iz prostega strela zadel prečko. Vratnico je po podaji Kovača zadel Partl. Priložnosti sta zamudila še Ropoša in Mitja Kovač. Slednji je v 36. minuti po napaki obrambe le zadel, drugič pa je mrežo zatresel samo štiri minute kasneje.

V drugem polčasu so domači, ki jih vodi naš nekdanji trener Franc Krančič, krenili odločneje, a Svetaničeve mreže niso resneje ogrozili. Naši bi vprašanje zmagovalca lahko rešili že na začetku drugega dela. Poskus Mitje Kovača po podaji Ropoše je vratar obranil, po prodoru Partla in predložku pa je z glavo bil nenatančen Ropoša. Do konca se rezultat več ni spreminjal in slavje se je lahko začelo!

 

Zmago potrdili komaj v finišu tekme

V 12. krogu 1. MNL Murska Sobota so naši člani gostili ekipo NK Šalovci. Obenem je bila to za naše člane zadnja domača tekma sicer zelo uspešne jeseni. Verjetno med simpatizerji črno-belih ni bilo posameznika, ki bi dvomil o novi zmagi, ki so jo naposled tudi dosegli (3-1), a bi se lahko na koncu tudi drugače končalo.

GALERIJA

Postava: Igrali so še: Ropoša, Horvat, Turza.

Prvo priložnost so takoj na začetku zapravili gostje. Naši so zapretili preko Zorjana, ki je poskušal od daleč, ter Hajdinjaka. Lepo priložnost je zamudil Kreft, ki ni uspel zaključiti po odbitem strelu Partla. Kreft je nevarno streljal po podaji Tadeja Kovača. Po akciji Al. Šinka ter Hajdinjaka Kovač Flisar ni uspel zatresti mreže iz neposredne bližine. Isti igralec je z močnim strelom zadel prečnik, odbite žoge pa v prazno mrežo ni spravil Al. Šinko. Naposled le vodstvo naših, po asistenci Kovač Flisarja je za 1-0 zadel Al. Šinko. Kovač Flisar je po samostojnem prodoru streljal mimo, Kreft pa je iz prostega strela zadel prečnik.

Zorjan je nekajkrat nevarno prodiral.

V drugem polčasu kmalu povišanje vodstva na 2-0. Bok je prebil Aleks Ropoša, podal močno v sredino, kjer je naletel Partl in zabil za 2-0. Sledil je festival zamujenih priložnosti. Z razdalje je poskušal Al. Šinko, po akciji Kovač Flisarja in Krefta je slednjemu vratar preprečil veselje. Samostojno je prodiral tudi Zorjan, brez uspeha. Za strel se je odločil Kovač Flisar, vratar na mestu. Najlepšo priložnost je takoj po vstopu v igru zapravil Turza, ki je s petice streljal preko gola. Da se ne bi vse končalo preveč monotono, je z nesmotrno potezo poskrbel kapetan in vratar Svetanič. Po vrnjeni žogi je namreč hotel preigrati napadalca, ki pa mu je žogo vzel in znižal na 2-1. Ta napaka je vnesla nemir v naše vrste, gostje so celo iz neposredne bližine na srečo streljali mimo vrat. Ponesrečeno izbijanje Timmyja Partla bi se prav tako lahko končalo s hudimi posledicami. V finišu tekme pa prekršek nad Turzo za 11-metrovko, iz katere je prepričljivo zadel Anton Šinko in zapečatil usodo gostov.

 

GALERIJA