Prva trening tekma uspešna

Naši člani so to nedeljo odigrali prvo pripravljalno tekmo. Na igrišču z umetno travo v Feldbachu so se pomerili s sosednjo Goričanko in zmagali z 2-1.

Postava: Svetanič, Zavec, Kisilak, Šinko An., Horvat S., Kreft, Kovač T., Šinko Al., Kovač M., Ropoša, Frčko.

Igrali so še: Zorjan, Jablanovec, Bodanec, Turza, Šeruga, Sampl.

Strelec: Mitja Kovač 2x.

GALERIJA

V prvem polčasu aktivnejša Goričanka z večimi priložnostmi za zadetek. Naši na trenutke nezbrani. Že v 10. minuti težja poškodba Zavca, ki ga je zamenjal Zorjan. 

Klaudio Zavec se je težje poškodoval že na začetku tekme.

Pri naših najbolj agilna in nevarna novinec Frčko ter Mitja Kovač. Najlepšo priložnost je zapravil prav Frčko, ki se je sam spustil proti golu, a ni zaključil v svojem slogu. Isti igralec je lepo asistiral Mitji Kovaču, a je nasprotni branilec v zadnjem trenutku izbil žogo. Goričanka je povedla z golom izkušenega Kutoša, ki je naši obrambi povzročal veliko preglavic.

Danijel Frčko in Mitja Kovač – najbolj nevarna v prvem polčasu.

Trener Dušan Vogrinčič s prvim polčasom ni bil zadovoljen in je igralcem imel marsikaj za povedati.

Dušan Vogrinčič je v polčasu povzdignil glas.

V drugem polčasu nekaj menjav na vsaki strani. Igro naših je precej poživil izkušeni Matej Jablanovec, ki je pokazal kvalitete, zaradi katerih smo ga tudi privabili v klub. Goričanka v drugem polčasu s pomlajeno ekipo ni resneje ogrozila Svetaničevih vrat. Po lepi asistenci Antona Šinka je spretno izenačil Mitja Kovač, ki je tudi postavil piko na i s svojim drugim zadetkom. Zadeli bi lahko še Frčko po podaji Šeruge, Jablanovec po dvojni podaji, Mitja Kovač po kotu Turze ter Šeruga po samostojni akciji.

Matej Jablanovec je pokazal izkušnje in kvaliteto.

Seveda je jasno, da pripravljalne tekme ne štejejo v prvenstvu, vsekakor pa so pomembne za dvig samozavesti. Oči navijačev so bile seveda najbolj uprte v novince v črno-belem dresu. Danijel Frčko je pokazal to, po čemer je znan – borbenost, skok, prodornost, manjkal je samo zadetek. Matej Jablanovec je hitro po vstopu prevzel dirigentsko palico v svoje roke in naredil red v sredini. Uroš Bodanec je zaigral v obrambni vrsti in pokazal borbenost in zanesljivost. Lepo je z nekaterimi potezami presenetil Nino Šeruga, ki je po sili prilike moral zaigrati na boku. Naslednjo soboto igramo proti Križevcem.

Priprave v polnem teku

Do začetka spomladanskega dela prvenstva je še dober mesec, naši člani pa so oddelali že 11 treningov. Prva prijateljska tekma s Slatino je bila odpovedana s strani Radenčanov.

Priprave potekajo normalno na igrišču v Serdici, posamezniki se poslužujejo tudi klubskega fitnesa. V kadrovskem smislu je kar nekaj novega. Kot smo že poročali, je ekipo zapustil Uroš Skledar. Kot prvi novinec je podpisal Danijel Frčko, klub pa se je dogovoril še z izkušenim Matejem Jablanovcem iz Bakovcev ter mladim Urošem Bodancem iz NK Tišina.

Matej Jablanovec
Uroš Bodanec

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pripravam sta se od začetka priključila še Jožek Fartek, ki je zaradi poškodbe izpustil sezono in pol, ter Nino Šeruga, ki je pred enim letom prestopil iz Tromejnika, vendar zaradi službih obveznosti jeseni ni igral.

Jožek Fartek
Nino Šeruga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poškodbo stopala skuša sanirati Thomas Hajdinjak, zaradi službe pa manj trenirata Leon Zorjan in Timmy Partl.

V nedeljo, 16. 2. 2020, ob 16.00 bo v Feldbachu na umetni travi prva prijateljska tekma, in sicer proti NK Goričanka.

 

 

 

 

 

Prvi podpisal Danijel Frčko

Naši članski nogometaši so opravili že dva treninga v sklopu priprav na spomladanski del prvenstva. Trener Dušan Vogrinčič je prvič v tem letu svoje nogometaše pozdravil preteklo sredo v dvorani, v nedeljo pa so bili prvič na prostem.

Prva okrepitev Danijel Frčko.

Navijače seveda najbolj zanima kadrovsko stanje. Večjih sprememb ne bo, saj je ekipa dobro uigrana in vzdušje med igralci v jeseni je bilo odlično. Z igranjem je po lastnih besedah žal prenehal Uroš Skledar, ki bo nadaljeval na malonogometnih zelenicah. Za vse, kar je dal klubu, se mu iskreno zahvaljujemo.

Trener zato predvideva dve okrepitvi, saj je prvenstvo relativno dolgo. Kot prvi je že podpisal Danijel Frčko, izkušeni napadalec, ki je nazadnje tresel mreže pri NK Goričanka v pomurski ligi. V sredo smo na treningu videli tudi drugega novinca, a z objavo imena bomo počakali, dokler ne pridobimo potrebno dokumentacijo.

Trener Dušan Vogrinčič ima dogovorjene naslednje pripravljalne tekme:

8. 2.: NK Slatina Radenci

16. 2.: NK Goričanka

22. 2.: NK Križevci

29. 2.: NK Bogojina

1. 3.: NK Cankova

7. 3.: ?

8. 3.: NK Gančani

Kraj in čas odigravanja bomo objavili sproti.