Nogometni klub Serdica Kleparstvo Šinko
Nogomet ni samo igra, je način življenja!
NOGOMETNI KLUB SERDICA KLEPARSTVO ŠINKO

Proti Bogojini še četrta zaporedna zmaga

Naši člani so v 5. krogu 1. MNL MS še četrtič zmagali. Tokrat so na domačem igrišču z zadetkoma Ropoše in Al. Šinka premagali Bogojino z 2-1.

Postava: Svetanič, Zavec, An. Šinko, Frčko, Bedič, Kamenica, S. Šinko, Bagari, Ropoša, Partl, Al. Šinko.

Igral je še: Gjergjek.

Strelca: Ropoša, Al. Šinko

GALERIJA

V našem taboru smo tekmo z Bogojino vzeli izredno resno. Bogojina je doslej doživela samo poraz v 1. krogu (0-3 Apače), potem pa nanizala tri zanesljive zaporedne zmage. Tekmo sta tako oba stratega začela previdno. Trener domačih Slobodan Djurić tokrat ni mogel računati na izkušena Farteka in A. Horvata.

Prva resnejša priložnost se je ponudila Al. Šinku, ki se je po asistenci Ropoše znašel neoviran na kakih 14 m od vratarja, vendar je njegov strel zletel mimo vrat. Kmalu se je priložnost po kotu Bagarija ponudila Kamenici, a so njegov močan strel gostujoči branilci pravočasno blokirali. Naši so cel polčas imeli rahlo terensko premoč, a smo na zadetek čakali skoraj do izteka 1. polčasa. Naš vratar Svetanič je z dolgo žogo odlično zaposlil Ropošo, ki je odigral dvojno žogo z Al. Šinkom, se prebil mimo gostujočih branilcev in brez težav z lepim strelom zatresel mrežo gostov. 1-0 rezultat polčasa.

Veselje naših po zadetku Ropoše.

V 2. polčasu so se naši verjetno podzavestno postavili bolj obrambno, gostje pa začeli močneje pritiskati na naša vrata. V protinapadih so se priložnosti ponudile Ropoši po podaji Bagarija, vendar mladi napadalec tokrat z desne strani ni bil natančen. Po kotu Bagarija je spet nevarno poskušal Kamenica, a tik mimo vrat. Slednji bi lahko zadel tudi po samostojni akciji, a je spet bil premalo natančen. Al. Šinko je poskušal z velike razdalje presenetiti gostujočega vratarja, vendar žoga ni našla poti v mrežo. V 80. minuti končno le zadetek v gostujoči mreži in olajšanje na domači klopi. Žogo je lepo povlekel Kamenica in asistiral Al. Šinku, ki je z natančnim strelom s pomočjo vratnice povišal na 2-0. Naši so se po vodstvu utaborili na svoji polovici. Gostje so z dolgimi žogami skušali priti do priložnosti, kar jim je tudi uspevalo. Sicer bi Al. Šinko lahko v protinapadu in asistenci Bagarija iz bližine rešil vprašanje zmagovalca, a žal ni dobro zadel žoge in priložnost je splavala po vodi. V 89. minuti je Ivanič z glavo znižal rezultat na 2-1. V nadaljnjih treh minutah smo videli kar nekaj izrednih priložnosti gostov. Nekaj strelov je zletelo mimo vrat, izredno nevaren strel v spodnji desni kot pa je Svetanič čudežno obranil in vse tri točke so ostale doma.

V naslednjem krogu gostujemo v Dokležovju.