Nogometni klub Serdica Kleparstvo Šinko
Nogomet ni samo igra, je način življenja!
NOGOMETNI KLUB SERDICA KLEPARSTVO ŠINKO

Prepričljiva zmaga v občinskem derbiju

Naši člani so v 2. krogu 1. MNL Murska Sobota prepričljivo zmagali v občinskem derbiju proti NK Goričanka s 5-2 v gosteh. Zmago so si zagotovili že v 1. polčasu, ko so povedli s 4-0.

Postava: Svetanič, Zavec, An. Šinko, Fartek, Bedič, Al. Šinko, Kamenica, Bagari, Ropoša, Partl, Frčko.

Igrali so še: Kovač, Horvat, Sampl.

Strelci: Bagari 2x, Frčko 2x, Ropoša.

GALERIJA

Po zmagi v 1. krogu proti Cvenu so naši v tekmo vstopili kot rahli favoriti, saj je Goričanka v istem krogu visoko izgubila na Cankovi (4-0). Domačini so nastopili s kombinacijo izkušenj in mladosti, ki pa je morala priznati premoč gostujoči ekipi na čelu z izkušenim trenerjem Djurićem, ki je pred letom dni na istem terenu kot trener domačih slavil visoko zmago (4-0).

Naši so začeli odločno in hitro prevzeli pobudo na terenu. Mreža domačih se je stresla že v 8. minuti. Aleks Ropoša je lepo asistiral Bagariju, ki se je znašel sam pred Temlinom in rutinirano poslal žogo v vratarjev levi kot – 0:1! Naši so še naprej kombinirali in si priigrali kar nekaj lepih priložnosti. Najprej je Bedič po samostojnem prodoru po levem boku streljal preko vrat, v naslednji akciji pa je isti igralec poslal lep predložek pred vrata, a Frčko ni bil zadosti natančen z glavo. Kmalu nato je Bagari asistiral Al. Šinku, čigar strel je domači vratar obranil, spet je z glavo meril Frčko, a tudi tokrat preslabo. V 29. minuti povišanje vodstva na 0-2. Akcijo je začel Ropoša, ki je dal lepo globinsko žogo za Partla, ta pa je nesebično asistiral Frčku, kateremu ni bilo težko zadeti. Samo tri minute kasneje že visokih 0-3. S še eno asistenco se je izkazal Ropoša, strelec pa že drugič na tej tekmi Bagari. Lepo priložnost se je po akciji Partla in Bagarija ponudila Ropoši, a je tokrat Temlin preprečil povišanje vodstva. Vendar ne za dolgo. V 40. minuti je po napaki domače obrambe v padanju zadel Frčko in s tem postavil rezultat polčasa – 0-4!

Uroš Bagari je dvakrat zatresel mrežo Goričanke.

V drugem polčasu so naši nadaljevali z napadi, a so za sabo puščali precej prostora, kar so domačini  začeli s pridom izoriščati preko hitrega Janiča. Naši so sicer brez težav prihajali do domačega kazenskega prostora, a nekako ni bilo prave zadnje podaje oz. zaključka. V 69. minuti pa vseeno povišanje vodstva. Kovač je lepo podal Frčku, ki je zadel samo prečnik, odbito žogo pa je sprejel Ropoša in zadel za 0-5. Naši so še naprej skušali prebiti obrambni zid domačih, domači pa so se zanašali na protinapade. V enem izmed takih je vratar Svetanič naredil prekršek nad Janičem zunaj kazenskega prostora in sodnik Nemet je brez oklevanja pokazal pot v slačilnice. Rokavice si je nadel Frčko, ki je v nadaljevanju dvakrat odlično posredoval in rešil naša vrata. Nemočen pa je bil ob globinski žogi, ki jo sprejel Knap in se sam sprehodil do naših vrat in brez težav zadel za 1-5. Kljub igralcu manj so naši še vedno napadali in izgubljali žoge, domači pa grozili preko Janiča. Slednji je v izteku tekme preigral Bediča, ki ga je v kazenskem prostoru podrl in sodnik Nemet je pokazal na belo točko. Frčko je sicer uganil smer žoge, a je Knap streljal zadosti močno in zadel za končnih 2-5.

Naslednjo nedeljo je naša ekipa prosta, saj je tekma z NK Roma po prošnji gostov preložena na 6. 11. 2021.