Nadaljevanje črne serije

Deli na omrežjih

Tudi v 10. krogu PNL so naši člani razočarali svojo publiko, saj so doma v Serdici pred 200 gledalci izgubili proti Bistrici z visokih 2-5. Tudi tokrat trener Robert Lang iz takšnih in drugačnih razlogov ni mogel računati na tri standardne igralce, kar pa ne opravičuje ponovnega neuspeha. 

Postava: Svetanič, Sampl, An. Šinko, B. Bagola, Jauk, A. Horvat, Makovec, A. Bagola, Šignjar Žilavec, Al. Šinko, Partl.

Igrali so še: Sukič, Madjar, Branšperger in Ficko.

Strelca: A. Bagola, Partl.

Tekma se je za naše sicer začela obetavno. Prvo priložnost je imel Al. Šinko, ki je dobil žogo v kazenskem prostoru, vendar so njegov strel gostje blokirali, žoga se je odbila do A. Horvata, čigar strel pa je gostujoči vratar brez težav ukrotil. V 9. minuti veselje med domačimi. Makovec je lepo na levi strani zaposlil Šignjar Žilavca, ta naprej do Al. Šinka, žoga se je iz odbila do A. Bagole, ki je z nizkim strelom v levi vratarjev kot povedel domače v vodstvo 1-0. Žal je veselje domačih trajalo samo 7 minut, po napačni podaji v sredini so gostje odigrali hiter protinapad, ki ga je z močnim strelom zaključil Kustec – 1:1! Samo štiri minute ponovno protinapad in vodstvo gostov po zaslugi Kusteca – 1:2! Do konca polčasa še nevaren poskus Makovca iz prostega strela s kakih 23 metrov, na žalost domačih pa je gostujoči vratar žogo izbil iz samega zgornjega kota.

Mladi Nik Šignjar Žilavec je kljub porazu odigral dobro tekmo.

Tudi 2. polčas se je začel obetavno. Že v 49. minuti solo prodor Partla, ki je po desni strani nanizal nekaj gostujočih branilcev in iz bližine poravnal na 2-2! Čez kako minuto lepo odigrana akcija in globinska žoga za A. Bagolo, ki je prišel sam pred vratarja, a je okleval in se namesto strela na vrata odločil za podajo Partlu, ki pa je bil v prepovedanem položaju in priložnost za rezultatski preobrat je splavala po vodi. Kmalu nato po začetniških napakah prekršek Jauka v kazenskem prostoru in vodstvo gostov z 2-3. Morala je padla, naši so sicer še poskušali, gostje pa so potrdili svoj sloves s protinapadi in do konca še dvakrat zadeli za končni rezultat 2-5.

Situacija se počasi komplicira, mogoče je prišel čas za šok terapijo in menjavo trenerja.