Zmagovalna serija se nadaljuje

Po lepem jesenskem vremenu sta se v 10. krogu 1. MNL Murska Sobota na serdiški zelenici pomerila NK Serdica Kl. Šinko in gostujoči NK Tišina. Naši kljub številnim izostankom niso dopustili presenečenja in so zmagali prepričljivo s 6-1.

GALERIJA

Trener Dušan Vogrinčič je bil iz takšnih in drugačnih razlogov prisiljen sestaviti ekipo brez Krefta, Kisilaka, Skledarja, Zavca ter Gjergjeka. V nasprotnem taboru ni bilo starih znancev trenerja Jožeka Oršoša, ki je odstopil pred dvema tednoma, ter poškodovanega Denisa Bratkoviča, v postavi Tišine je bil le eden naš bivši igralec Aleš Lebar.

Postava: Igrala sta še: Partl in Sampl.

Strelci: Ropoša 3x, Kovač Flisar, An. Šinko 11m, Partl.

Že v 4. minuti vodstvo naših. Po asistenci A. Horvata je iz težkega položaja zadel najboljši strelec 1. MNL MS Mitja Kovač Flisar, kar je zagotovo razveselilo opazovalce iz sosednje Avstrije, ki se zanimajo za njegove usluge. Mitja bi lahko zadel še po samostojnem prodoru in iz prostega strela z razdalje. Po asistenci Turze je zadel še prečnik. Lepo priložnost je zamudil Ropoša, ki je zamudil na predložek Hajdinjaka z desne. Mladi Ropoša je le zadel po napačni podaji gostujočega vratarja. Čez kako minuto se je Ropoša še enkrat vpisal med strelce po lepi asistenci Turze.

Hattrick Aleksa Ropoše.

Na 4-0 je iz 11-metrovke zanesljivo povišal An. Šinko. V 38. minuti prekršek vratarja Harija nad Kovačem, s čimer si je zaslužil rdeči karton. Iz prostega strela je poskušal Turza, a je bil nadomestni vratar na mestu. 4-0 torej na polčasu.

V drugem polčasu uspavanka. Naši niso izkoristili igralca več na terenu, kot da so se zadovoljili z visokim vodstvom, in so gostom puščali preveč prostora. Kljub temu Svetaničeva mreža ni bila ogrožena. Šele v 61. minuti povišanje vodstva. Mitja Kovač je lepo asistiral Ropoši, ki je tako dosegel klasični hattrick. Gostje so častni zadetek dosegli iz 11m po prekršku Antona Šinka, prepričljiv je bil Lebar. Končni rezultat je postavil Partl, ki je pobegnil gostujoči obrambi in zadel za 6-1. Dvakrat bi se na listo strelcev lahko vpisal Mitja Kovač, prvič je poskušal iz razdalje, drugič se je znašel sam pred vratarjem, a do spremembe rezultata ni prišlo.

V naslednjem krogu v soboto, 26. 10. 2019, gostujemo v Radgoni pri Apačah.

 

 

 

Sledite ali všečkajte nas na:
error0
fb-share-icon0
Tweet 23
fb-share-icon14