Za konec točka iz Lipe

Naši člani so v zadnjem, 27. krogu 1. MNL Murska Sobota po štirih zaporednih porazih le osvojili točko pri predzadnji Lipi (2:2, 2:0). Sicer so v prvem polčasu že krepko zaostajali (2-0), a si so z zadetkoma Krefta in Skledarja v drugem polčasu priborili točko, ki pa žal ni bila dovolj za ohranitev 4. mesta na lestvici, saj so nas z visoko zmago na Cvenu (1:7) prehiteli Puconci.

Postava: Svetanič, Zavec, Čontala, Horvat, Kreft, Al. Šinko, Bratkovič, Kovač, Lebar, Partl, Skledar.

Igral je še: Turza.

Strelca: Kreft, Skledar.

Odlična strelska forma Tadeja Krefta.

Trener Jožek Oršoš je spet imel okrnjeno postavo, saj zaradi kartonov ni bilo Antona Šinka, poškodovani (?) so Aleks Ropoša, Patrik Bukovec in Tomaž Muhič, že od prej pa sta zaradi premajhne minutaže nezadovoljna Thomas Hajdinjak in Nino Šeruga. Skupaj torej šest igralcev, na katere smo računali v spomladanskem delu tekmovanja, ki bo moral čimprej v pozabo.

Od okrepitev v zimskem roku je najbolj zadovoljil Aleš Lebar, ki je postal zanesljiv standardni član enajsterice. Patrik Bukovec je zaradi poškodbe več počival kot igral, Tomaž Muhič ima odlično nogometno znanje, a se ni uspel kondicijsko ustrezno pripraviti, kar je imelo za posledico poškodbo v zadnjih tekmah. Nino Šeruga je odlično začel priprave, sledila je poškodba gležnja, po vrnitvi pa ni imel minutaže, v kateri bi se lahko izkazal.

Aleš Lebar je upravičil naziv okrepitev.

Kaj reči na koncu? Glede na okrepitve v zimskem roku smo v spomladanskem delu pričakovali več kot samo 12 osvojenih točk v 13 tekmah, glede na to, da smo jeseni osvojili 24 točk. Samo peto mesto ni neuspeh, a serija zadnjih petih tekem brez zmage, s samo eno osvojeno točko je povzročila slabo vzdušje znotraj in okrog kluba. Trener bo moral analizirati vzroke slabe polsezone, na upravi kluba pa je, da sprejme ustrezne ukrepe in odločitve za novo sezono.

Sledite ali všečkajte nas na:
error0
fb-share-icon0
Tweet 23
fb-share-icon14