Visoka uvodna zmaga proti Lipi

Naši člani so v 1. krogu 1. MNL Murska Sobota visoko premagali NK Lipa s 5-1. S tem so popravili slab vtis s pokalne tekme proti Puconcem, na kateri so z istim rezultatom izgubili.

Trener Dušan Vogrinčič je tokrat lahko računal na standardna Aleša in Antona Šinka, nepričakovano okrepitev pa je dobil v štoperju Urošu Kisilaku, ki se je po eni sezoni pavze spet aktiviral, na veselje strokovnega štaba ter seveda navijačev, ki dobro poznajo njegove kvalitete.

Postava: Svetanič, Zorjan, Kisilak, An. Šinko, S. Horvat, Al. Šinko, T. Kovač, Partl, Skledar, M. Kovač, Kreft.

Igrali so še: Hajdinjak, Turza, A. Horvat, Zavec, Gjergjek.

GALERIJA

Začetek tekme ni bil obetaven. V 9. minuti tekme so gostje po zmedi v domačem kazenskem prostoru nepričakovano povedli. Še prej je lepo priložnost zapravil Mitja Kovač. Takoj po prejetem zadetku bi naši lahko izenačili, a je Tadej Kreft zapravil prvo izmed svojih številnih priložnosti. Gostje so se razumljivo osredotočali na protinapade, ki pa niso bili preveč nevarni. Sledil je festival neizkoriščenih priložnosti, v katerih je prednjačil Tadej Kreft. Lahko bi zadel po akciji Partla in Kovača, a se je zapletel z žogo. Naslednjič je poskušal z razdalje, a je zadel samo vratarja. Tudi po lepi akciji v kazenskem prostoru je Kreft spet meril v vratarja. Podobno se je osmešil tudi Mitja Kovač, ko je po Kreftovi asistenci čisto sam prav tako meril v vratarja. Naslednji je spet poskušal Kreft z razdalje, spet nenatančno. Tudi naslednji poskus Mitje Kovača je vratar gostov obranil. V 35. minuti tekme končno olajšanje – z lepim strelom je izenačil Mitja Kovač. Pred koncem polčasa bi lahko po asistenci Krefta zadel Skledar, vendar je spet odlično posredoval gostujoči vratar.

Mitja Kovač je zabijal in asistiral.

Takoj na začetku drugega polčasa spet izjemen zadetek Mitje Kovača, ki je s kakih 20 metrov s ti. suhim listom premagal odličnega gostujočega vratarja.

Evrogol Mitje Kovača.

Veselje domačih se še ni stišalo, pa bi gostje že lahko v protinapadu izenačili, na srečo naših je napadalec v izgledni priložnosti bil nespreten. Na povišanje vodstva nismo čakali dolgo – po prekršku nad Skledarjem je iz prostega strela mojstrsko zadel Kreft.

Mojstrovina Tadeja Krefta.

Naslednja priložnost spet za Krefta, ki se je po asistenci Skledarja znašel sam pred vratarjem, a je spet meril točno vanj. Po dvojni žogi s Kreftom bi lahko zadel Al. Šinko, a je tudi on zadel samo vratarja. Po kotu bi z glavo lahko zadel Mitja Kovač, vendar ni bil natančen. Kreft je po podaji Mitje Kovača končno zadel iz igre in povišal na 4-1. Trener Vogrinčič je sedaj mirno zadihal in opravil nekaj menjav. Naši so še vedno dominirali, gostje so vse upe polagali v veterana Škafarja, ki pa ni prišel do prave priložnosti. Po asistenci Zavca je v kazenskem prostoru iz voleja zadel Thomas Hajdinjak. Isti igralec je imel še priložnost po asistenci Turze, a mu je gostujoči vratar preprečil veselje. Iz daljave je dobro streljal tudi Andrej Horvat, spet dobro posredovanje vratarja.

Dvakratni strelec Tadej Kreft.

Na koncu zaslužena zmaga domačih, ki bi lahko bila še veliko izdatnejša.

Leon Zorjan je dobro izkoristil zaupanje trenerja.

Naslednjo nedeljo v 2. krogu 1. MNL Murska Sobota potujemo v Ižakovce.

Sledite ali všečkajte nas na:
error0
fb-share-icon0
Tweet 23
fb-share-icon14