Nogometni klub Serdica Kleparstvo Šinko
Nogomet ni samo igra, je način življenja!
NOGOMETNI KLUB SERDICA KLEPARSTVO ŠINKO

V Šalovcih potrditev 1. mesta

Naši člani kljub izostanku nekaj igralcev prve enajsterice tudi v Šalovcih niso razočarali, saj so zmagali z 0-3. Domačini so se precej časa kvalitetno upirali in branili, a v drugem polčasu so le morali priznati premoč vodilni ekipi 1. MNL Murska Sobota. Mrežo je načel Bagari, piko na i pa sta dodala Bedič in Kamenica.

Postava: Svetanič, Sampl, An. Šinko, Frčko, Zavec, Bagari, A. Horvat, Al. Šinko, Ropoša, Sukič, Kamenica.

Igrali so še: Bedič, Kovač, Gjergjek.

V prvem polčasu ne beležimo večjih priložnosti na nobeni strani. Domači so se organizirano branili, naši pa v končnici napada niso imeli prave zadnje podaje, ki bi pomenila nevarnost za domačega vratarja. Ropoša je nekajkrat poskusil s strelom z desne strani, a so vsi njegovi poskusi bili nenatančni. Po akciji Kamenice in povratni žogi Ropoše je streljal Al. Šinko, a so njegov strel domači branilci blokirali.

V 2. polčasu je Al. Šinka zamenjal Mitja Kovač, ki je s svojo agilnostjo začel počasi rahljati domačo obrambo.  Prvi njegov poskus je zletel mimo vrat. Po povratni žogi Kovača je meril Kamenica, vendar preko vrat. Iz prostega strela z razdalje je poskušal Bedič, prav tako preko vrat. Sledila je samostojna akcija Kovača, a je bil domači vratar na mestu. Poskušal je tudi Sukič, prav tako neuspešno. V 69. minuti končno vodstvo naših. Akcijo je začel Kamenica, Ropoša je poslal predložek pred vrata, kjer je z glavo zadel Bagari – 0:1! Po prejetem golu so domačini počasi popuščali in naši so imeli v napadu več prostora. V 78. minuti asistenca Kamenice za Bediča, ki je z razdalje zadel vratarjev desni spodnji kot – 0:2! Na naslednji zadetek smo čakali samo tri minute. Strelec tokrat Kamenica po asistenci Bagarija. V finišu tekme bi lahko zadela še Kovač po samostojni akciji ter Bedič z razdalje, a se rezultat ni več spreminjal. 

Zaslužena zmaga za vrh lestvice. Prvenstvo se nadaljuje tako, da prvih osem ekip igra za prvaka. V 16. krogu v Serdico prihaja Dokležovje. 

Uroš Bagari – strelec in asistent.