V 1. krogu gostuje Cven

Všečkaj ali deli

Ta vikend, 18. in 19. 8. 2018, se začne nova sezona 1. MNL Murska Sobota. Liga tokrat šteje samo 10 klubov, tekmuje pa se trikrožno – skupaj bo torej vsaka ekipa odigrala kar 27 tekem! V Serdici gostuje ŠD Cven, ki je v prejšnji sezoni naši ekipi povzročal kar nekaj težav.

Trener Jožek Oršoš ima v primerjavi z lansko sezono na voljo precej spremenjen igralski kader. Naj povzamemo: ekipo so zapustili najboljši strelec Mitja Kovač (NK Pušča), v matični Tromejnik sta se vrnila Benjamin Kamenica in Ludvik Zrim, v Puconce je na izposojo odšel Jure Krančič. Z igranjem so prenehali Drago Horvat, David Koller in Denis Kočiš. Težko poškodovan in že operiran je bil Jožek Fartek, dlje časa službeno odsoten pa je Klaudio Zavec. Od naštetih torej vsaj 5 članov standardne enajsterice.

Novinci v ekipi so: mlada Thomas Hajdinjak (NK Tromejnik) in Aleks Ropoša (bil na posoji pri Gradu), Filip Čontala (NK Cankova), Tilen Džafić (ponovna registracija), Žiga Jančar (mlajše selekcije ŠNK Radgona), Leon Zorjan (bil na posoji pri Cankovi) ter Denis Bratkovič (NK Tišina). Prestopni rok sicer traja do 31. 8., trener Oršoš pa si želi še kakšnega izkušenega igralca in ni rečeno, da kadra ne bo še kdo okrepil.

Na Cven nas iz prešnje sezone ne vežejo lepi spomini, saj nismo uspeli zmagati ne v gosteh ne doma. Predvsem spomladi v Serdici so gostje presenetili z lepo kombinatorno igro, kar pa ne preseneča, saj je ekipa sestavljena iz mladih igralcev, ki izhajajo iz nogometnih šol NK Veržej in NK Ljutomer. Tudi v nedeljo ne bo lahko, za tri točke se bo treba pošteno potruditi!

Vljudno vabljeni na ogled tekme!