Nogometni klub Serdica Kleparstvo Šinko
Nogomet ni samo igra, je način življenja!
NOGOMETNI KLUB SERDICA KLEPARSTVO ŠINKO

V 1. krogu gostimo ŠD Cven

V nedeljo, 22. 8. 2021, v 1. krogu sezone v 1. MNL MS 2021/2022 na terenu v Serdici gostuje ŠD Cven.

Priprave na novo sezono niso potekale po načrtih trenerja Slobodana Djurića, ki je zaradi takih in drugačnih razlogov v pripravljalnem obdobju s svojimi varovanci odigral samo eno prijateljsko tekmo (NK Kobilje 1-1), kar se v vsej novejši zgodovini kluba še ni nikoli zgodilo.

Ekipa je v času prekinitve zaradi koronavirusa doživela nekaj sprememb. Po odhodu trenerja Tomaža Čarnija, ki se je odločil za treniranje mlajših selekcij v Rakičanu, je člansko ekipo prevzel izkušeni Slobodan Djurič. Nekaj sprememb je tudi v igralskem kadru. Z igranjem so prenehali Thomas Hajdinjak, Leon Zorjan in Sandi Horvat, Tadej Kreft se po zadnjih informacijah seli k veteranski ekipi Mure, v Rakičan pa je prestopil Tadej Kovač. Že v zimskem prestopnem roku sta ekipo okrepila Uroš Bagari in Tino Bedič, oba iz Tromejnika. Še vedno je poškodovan Alen Šarkezi, tako da ima trener Djurić trenutno na voljo 16 igralcev.

Tudi novo sezono bo zaznamoval trdovratni virus, s katerim se bomo očitno morali naučiti živeti. Za sodelovanje na športnih ligaških tekmovanjih za VSE udeležence – igralce, funkcionarje ter gledalce veljajo ukrepi NIJZ, ki za udeležbo zahteva pogoje PCT.