Nogometni klub Serdica Kleparstvo Šinko
Nogomet ni samo igra, je način življenja!
NOGOMETNI KLUB SERDICA KLEPARSTVO ŠINKO

Uspešen začetek nove sezone

Naša članska ekipa je uspešno vstopila v sezono 2021/2022. V 1. krogu 1. MNL Murska Sobota je s 4-0 premagala Cven. Zadnja uradna zmaga naše ekipe se je zgodila 10. 11. 2019 v Dokležovju.  

Postava: Svetanič, Zavec, An. Šinko, Fartek, Bedič, Al. Šinko, Kamenica, Bagari, Ropoša, Partl, Frčko.

Igrali so še: Kovač, Skledar, Horvat, Gjergjek, Sampl.

GALERIJA

Trener Slobodan Djurić je v svojem prvem uradnem nastopu v Serdici imel na volje vse igralce, ki so na seznamu za novo sezono. Naši so v igro vstopili previdno, saj je ekipa gostov bila precejšnja neznanka. Igra naših je bila na trenutke prepočasna, dogajalo se je veliko napak pri sprejemu in predaji žoge. Prvo lepo priložnost je zapravil Frčko, ki ni izkoristil napake domače obrambe. Naslednja lepa priložnost komaj v 30. minuti igre. Po odlično izvedenem avtu Zavca je za las zgrešil Partl. Naši so postajali nevarnejši, s strelom od daleč je poskusil Bagari, a je zadel gostujočega branilca. Kmalu zatem, v 40. minuti končno vodstvo domačih. Po še eni napaki gostujoče obrambe je s kakih 18 metrov streljal Bagari in zadel desni spodnji vratarjev kot za svoj prvenec v črno belem dresu. Tik pred koncem polčasa je vodstvo na 2-0 z lepim strelom v zgornji kot povišal Danijel Frčko.

Danijel Frčko slavi prvi zadetek v novi sezoni.

V 2. polčasu sta takoj vstopila Mitja Kovač in Uroš Skledar. Kovač je poživil igro na sredini terena in vrstile so se priložnosti. Najprej je od daleč dobro meril Kovač, a malenkost preko vrat. Po akciji Bediča bi lahko zadel Skledar.  Od daleč je poskušal še Kamenica, tudi on preko vrat. Po ponovni akciji Bediča in zavrnjeni žogi s strani niso uspeli zadeti najprej Frčko, nato še Bagari. V 65. minuti povišanje vodstva na 3-0, ko je Mitja Kovač po strelu Frčka odbito žogov iz bližine pospravil v mrežo. Proti koncu tekme festival zgrešenih priložnosti. Neuspešni so bili Frčko, Al. Šinko in Kovač. V 82. minuti je po predložku Horvata končni rezultat z glavo postavil Frčko.

Trener Slobodan Djurić je debitiral z visoko zmago.

V 2. krogu naši člani gostujejo pri sosednjem NK Goričanka.