“Vrnitev odpisanih” v Ižakovcih

V 2. krogu 1. MNL Murska Sobota so naši člani gostovali v Ižakovcih, odkoder smo v zadnjih nekaj srečanjih vedno odnesli poln izkupiček. Mogoče je ravno to bil vzrok, da smo v tekmo šli malce bolj ležerno kot ponavadi, kar bi skoraj botrovalo nepričakovanemu porazu.

Postava: Svetanič, Zorjan, An. Šinko, Kisilak, S. Horvat, T. Kovač, Al. Šinko, Kreft, M. Kovač, Skledar, Partl.

Igrali so še: Zavec, Hajdinjak, Turza.

Po začetnem preizkušanju moči akcija Mitje Kovača, odbito žogo je sam na petici sprejel Uroš Skledar, a je domači vratar odlično posredoval. Kmalu zatem vodstvo domačih z 1-0. Naši niso bili pravi, a so vseeno prihajali v priložnosti. Kreft je iz prostega strela meril previsoko, po samostojnem prodoru pa v vratarja. Domači so po neodločnosti v naši obrambi po kotu povedli z 2-0. Še pred polčasom visoko vodstvo domačih s 3-0, spet po zmedi v naši obrambi. Pred piskom danes ne čisto doslednega sodnika Andreja Tratnjeka bi lahko po podaji Skledarja zadel Mitja Kovač, a je domače spet rešil odlični vratar Majcen.

V polčasu je Dušan Vogrinčič imel svojim igralcem veliko za povedati.

V polčasu se je trener Dušan Vogrinčič odločil za radikalno potezo, ki se je na koncu pokazala za uspešno. Indisponirane Al. Šinka, Partla in Skledarja so zamenjali Zavec, Turza ter Hajdinjak. Prvi je vratom domačih zapretil Mitja Kovač iz razdalje, vendar je vratar spet bil na mestu. V 59. minuti je rezultat po odbiti žogi Mitje Kovača znižal An. Šinko.  Domačim so počasi kopnele moči in so se osredotočali samo na protinapade. Naši so pritiskali, v eni od akcij je domači vratar podrl izkušenega Andreja Turzo in sodnik Tratnjek je pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel Kreft, a ga je domači vratar “prečital” in obranil strel. V 68. minuti le znižanje rezultata. Hitri Zavec je v protinapadu v drugem poskusu zadel za 2-3. Šok za domače, ki niso pričakovali takega pritiska naših. Sicer bi po napaki obrambe domači napadalec Forjan lahko razrešil vse dvome, a je Svetanič s parado preprečil poraz. Po kotu Hajdinjaka je za malenkost z glavo neprecizen bil An. Šinko. Domači so dihali “na škrge”, naši pa pritiskali. Nekaj minut pred koncem je akcijo začel Turza, žoga je prišla do Kisilaka, ki jo je vrnil popularnemu Baki, ki je z natančnim strelom s kakih 16 metrov izenačil na 3-3!  Sodnik Andrej Tratnjek je odpiskal konec tekme, ne da bi upošteval številne prekinitve v drugem polčasu, predvsem s strani poškodovanega domačega vratarja.

Na koncu torej vseeno zadovoljstvo pri zvestih gostujočih navijačih, ki so ponovno v velikem številu spremljali svojo ekipo na gostovanju.

Sledite ali všečkajte nas na:
error0