Tokrat Cven brez možnosti

Všečkaj ali deli

Naši člani so sezono 2018/2019 odprli na najboljši možni način – z zmago na domačem terenu proti ekipi Cvena, ki je v prejšnji sezoni nismo uspeli premagati.

Postava: Svetanič, Kovač, Čontala, An. Šinko, Horvat, Bratkovič, Al. Šinko, Ropoša, Partl, Skledar, Kutoš.

Igrali so še: Hajdinjak, Jančar, Zorjan.

GALERIJA

Že v 9. minuti vodstvo domačih. Po akciji Ropoše in Partla je gostujoči branilec slednjega nepredvidno podrl in sodnik Gabor je brez oklevanja pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec za 1-0 je bil Štefan Kutoš. Čez 10 minut že 2-0! Tokrat je Kutoš iz prostega strela z leve strani počistil pajčevino v zgornjem kotu gostujočih vrat. Lepe priložnosti za 3-0 ni izkoristil Ropoša po podaji Partla.

Do konca polčasa se rezultat ni več spreminjal.

V drugem polčasu so gostje pritisnili, enkrat je odlično posredoval Svetanič, ko je izbil žogo izpod samega prečnika. Gostje so iskali zadetek za priključek, naši pa so pretili prekot Partla, Ropoše in Hajdinjaka. Gledalce je razburil tudi sodnik Gabor, ki ni piskal očitne enajstmetrovke, ko je gostujoči vratar s prekrškom nad Partlom preprečil povišanje vodstva. V 80. minuti še en lep zadetek iz prostega strela – tokrat je žoga končala v mreži domačih. Gostje so se še bolj odpirali, naši pa zapravljali priložnosti. Štefan Kutoš je  podal Alešu Šinku, a slednji ni bil zadosti natančen. Tudi Kutoš ni izkoristil priložnosti za hat-trick po podaji Jančarja.  Končno je v 88. minuti vse dvome o zmagovalcu rešil Žiga Jančar, ko je rutinirano zadel iz bližine po podaji Partla. V izteku tekme bi lahko zadel še Zorjan, a odbite žoge po strelu Partla ni uspel iz bližine pospraviti v mrežo.

V nedeljo, v 2. krogu 1. MNL Murska Sobota, v Serdici gostuje Hodoš, ki je v 1. krogu doma izgubil s 3-5 proti veteranom Mure.

GALERIJA