Sladka zmaga v derbiju

Le malokdo od navzočih 250 gledalcev bi pred začetkom občinskega derbija med domačini NK Goričanko in gostujočim NK Serdica Kl. Šinko stavil na zmago gostov iz Serdice, ki so pred tekmo za domačini zaostajali za celih 18 točk. Ampak še enkrat se je pokazalo, da v derbiju ni favoritov, da se je za zmago treba boriti do konca.

GALERIJA

Trener Jožek Oršoš ni mogel računati na kar nekaj igralcev: poškodovana sta Timmy Partl in Kristijan Fartek, zbolel je Jure Krančič, Denis Kočiš pa zaradi službe ne more več trenirati. Manjkal je tudi dlje časa službeno odsotni Klaudio Zavec, ki pa kljub oddaljenosti nenehno bodri in spodbuja svoje soigralce. A preostali fantje so tokrat strnili glave, pokazali svojo nesporno kvaliteto in si priborili sladko zmago, kateri noben objektiven opazovalec oz. gledalec ne more oporekati.

Naši so od prvega žvižga sodnika Habjaniča krenili odločno. Prvo priložnost je po odbiti žogi imel Ludvik Zrim, a je popularni Lajči bil nenatančen. Nekaj minut zatem je Mitja Kovač po solo prodoru prav tako meril mimo vrat domačinov. V 18. minuti pa eksplozija navdušenja med serdiškimi navijači: Uroš Skledar je nanizal nekaj domačih igralcev in asistiral Mitju Kovaču, ki je s pomočjo (odbita žoga) domačih branilcev zadel za vodstvo gostov z 0-1.  V 30. minuti nejevera med domačimi navijači – vodstvo Serdice z 0-2! Aleš Šinko je s topovskim udarcem v slogu nekdanjega asa Franka Lamparda s kakih 40 metrov premagal nemočnega domačega vratarja Uroša Gjureča! Zadetek, ki ga le redko lahko vidimo na tej ravni tekmovanja. Pred koncem 1. polčasa bi lahko žebelj v krsto domačinov zabil Benjamin Kamenica, a je njegov lob udarec končal visoko preko vrat. Proti koncu polčasa bi Goričanka lahko znižala na znosnih 1-2, a je odlično izveden prosti strel nekdanjega soigralca Andreja Ficka Aleš Svetanič maestralno obranil.

V 2. polčasu pritisk domačinov, a brez izdelanih priložnosti. Po asistenci Mitje Kovača lepe priložnosti za povišanje vodstva gostov ni izkoristil Uroš Skledar. Vodstvo bi lahko povišal tudi  Benjamin Kamenica, a se je po predložku iz prostega strela v ključnem trenutku zapletel pred vrati. V 72. minuti skoraj neverjetnih 0-3 za Serdico! Na predložek iz prostega strela Mitje Kovača z leve strani je krenil danes odlični Uroš Skledar, pred katerim je posredoval Dominik Felkar in nesrečno zadel lastno mrežo. Naši so se po visokem vodstvu razumljivo postavili bolj obrambno. Domačine je z nekaterimi neverjetnimi obrambami v obup spravljal Aleš Svetanič. Po enem izmed dobro izvedenih protinapadov se je sam pred Gjurečem znašel Mitja Kovač, ki pa mu ni uspelo zadeti domačih vrat. Iz prostega strela bi lahko zadel še Aleš Šinko, a je bil nenatančen.

Zrno upanja je domačinom prinesel neugodni Kutoš, ki je v 82. minuti znižal na 1-3, a je to bilo tudi vse, kar so lahko storili na današnji tekmi. Kljub končni ofenzivi je četa Igorja Šuše tokrat morala priznati zasluženo premoč in zmago gostov iz Serdice, ki so odigrali najboljšo tekmo v tej sezoni.

Našim igralcem in trenerju Jožeku Oršošu vse čestitke za borbenost in pomembno zmago, ki bo zagotovo dvignila samozavest celotne ekipe. Že v nedeljo nas čaka težka tekma na domačem terenu proti Bakovcem, ki so ta vikend doma pometli s Cvenom s 5-1.

GALERIJA

Sledite ali všečkajte nas na:
error0
fb-share-icon0
Tweet 23
fb-share-icon14