Nogometni klub Serdica Kleparstvo Šinko
Nogomet ni samo igra, je način življenja!
NOGOMETNI KLUB SERDICA KLEPARSTVO ŠINKO

S Cankove s polnim izkupičkom

V 8. krogu 1. MNL MS je naša članska ekipa na težkem terenu in v hladnem vremenu na Cankovi z golom Mitje Kovača osvojila vse tri točke in se tako po dveh krogih spet vrnila na zmagovalne steze.

Postava: Svetanič, Zavec, Fartek, An. Šinko, Bedič, Al. Šinko, Kamenica, Kovač, Partl, Bagari, Frčko.

Igral je še: Sampl.

Po vrnitvi na klop tokrat trener Slobodan Djurić ni mogel računati na poškodovanega Ropošo in odsotnega S. Horvata. Naši so pritisnili od začetka, domačini pa se uspešno branili in postajali nevarni iz protinapadov. Prva lepša priložnost se je ponudila Kovaču, ki je v 20. minuti po podaji Partla s kakih 17 m streljal preko vrat. Od daleč je poskušal Kamenica, vendar brez težav za domačega vratarja. Najlepšo priložnost prvega polčasa je imel Bagari, ki ni izkoristil darila domačega vratarja, ki je izpustil žogo iz rok, Bagari pa se je znašel sam pred praznimi vrati, sicer precej v mrtvem kotu, in streljal mimo. V naslednjem napadu prav tako poskus Bagarija po samostojni akciji, a je tokrat domači vratar bil zanesljiv.

V 2. polčasu so naši stopnjevali pritisk. Prva priložnost se je ponudila spet Bagariju, ki je prestregel žogo, vendar strel ni predstavljal težav domačemu vratarju. Domači vratar se je izkazal po predložku Partla, ko je obranil strel Frčku iz neposredne bližine. Od daleč je poskušal Partl, žal preko vrat. V 68. minuti pa se je mreža domačinov le zatresla. Odličen predložek z desne je poslal borbeni Zavec, Frčko je žogo lepo spustil za Kovača, ki je s kakih 18 metrov zadel vratarjev spodnji desni kot – 0:1! Domačini so po golu pritisnili, naši pa se odlično branili. S fantastično obrambo se je izkazal Svetanič. Naši bi zmago lahko potrdili iz prostega strela, ko je iz uigrane kombinacije Bagari zadel vratnico. Do konca se rezultat ni več spreminjal in vse tri točke so odpotovale v Serdico.

Veselje po zmagovalnem zadetku Mitje Kovača.