Rekordna zmaga proti Romi

V 3. krogu 1. MNL Murska Sobota so se naši člani znesli nad ekipo Rome, ki so ji nasuli kar petnajst (15) zadetkov in zmagali z rezultatom 15-2 (5-0). Upamo si trditi, da gre za rekordno zmago našega kluba v zgodovini uradnih tekmovanj. 

Postava: Svetanič, Zorjan, An. Šinko, Al. Šinko, S. Horvat, Kreft, Hajdinjak, T. Kovač, Skledar, M. Kovač, Turza.

Igrali so še: Zavec, A. Horvat, Partl, Gjergjek, Sampl.

GALERIJA

Snidenje klubskih legend Novice Nešića ter Emila Kovača Džabarja.

Tekme z Romo so vedno bile emocionalno nabite, saj je v preteklosti kar nekaj igralcev iz Vanče vasi igralo v Serdici, največji pečat pa je zagotovo pustil odlični Emil Kovač.

Naši so v tekmo šli previdno, na trenutke so gostom puščali preveč svobode, kar so le-ti izkoriščali in nekajkrat zapretili Svetaniču. Prvo lepo priložnost za naše je zapravil Mitja Kovač, ki je po podaji Tadeja Kovača iz bližine streljal preko vrat. Do prvega zadetka smo čakali skoraj 20 minut. V 19. minuti je po asistenci Mitje Kovača atraktivno zadel Andrej Turza, ki pa je zaradi poškodbe moral kmalu iz igre, priložnost je dobil Andrej Horvat. Sledila je serija zadetkov: dvakrat je zadel Skledar, prvič po solo akciji, drugič po asistenci Hajdinjaka. Pred polčasom je dvakrat zadel še Mitja Kovač. Prvič mu je asistiral Kreft, drugič Zavec, ki je zamenjal poškodovanega Skledarja. Gostje so poskušali s posamičnimi akcijami, a brez uspeha. Rezultat polčasa 5-0.

Andrej Turza je načel mrežo Rome.

V drugem polčasu trije zadetki Mitje Kovača v razmaku desetih minut. Prvič z glavo po kotu A. Horvata, drugič po napaki obrambe, tretjič po samostojni akciji. Rezultat visokih 8-0. V strelce se je vpisal tudi Al. Šinko, vendar je žogo poslal v napačno mrežo. Po podaji Mitje Kovača je svoj prvi zadetek dosegel Timmy Partl. Na 10-1 je povišal Kreft, ki je zadel tudi za 11-1. Za poln ducat v mreži Rome je s strelom z razdalje poskrbel Mitja Kovač. Partl je asistiral Kreftu za 12-1, ta pa mu je vrnil asistenco za 13-1. Še ena akcija istih igralcev in svoj četrti zadetek je dosegel Kreft. Petnajsti zadetek je padel po samostojni akciji Timmyja Partla. Končni rezultat 15-2 je dve minuti pred koncem postavil Janko Horvat, ki je ušel domači obrambi.

Jimmy je bil nerešljiva uganka za gostujoče branilce in vratarja.

Žal so končnico tekme zabeležili nepotrebni nešportni vulgarni izpadi izkušenih gostujočih igralcev, ki se niso mogli pomiriti z nekaterimi odločitvami stranskega sodnika.

Sledite ali všečkajte nas na:
error0
fb-share-icon0
Tweet 23
fb-share-icon14