Prepričljiva zmaga v Ižakovcih

V 20. krogu 1. MNL Murska Sobota spet veselje za črno-bele navijače. Naša članska ekipa je slavila prepričljivo zmago na vročem terenu v Ižakovcih. Tako so Ižakovci postali najbolj zaželen nasprotnik, saj smo slavili v vseh treh srečanjih v sezoni 2018/2019 (4. krog 3-0, 13. krog 1-2, 20. krog 0-4).

Postava: Svetanič, Zavec, An. Šinko, Horvat, Kovač, Bratkovič, Al. Šinko, Lebar, Muhič, Partl, Ropoša.

Igrali so še: Čontala, Šeruga, Turza.

Strelci: Aleš Šinko, Timmy Partl 2x, Ščančar (ag).

Trener Jožek Oršoš tokrat ni mogel računati na odsotnega Tadeja Krefta ter poškodovana Uroša Skledarja in Patrika Bukovca. Naši so krenili odločno in že v 7. minuti povedli. Za strel z razdalje se je odločil Aleš Šinko, vratar je žogo odbil v kot. Kot je izvedel Muhič, z glavo pa zadel Aleš Šinko. Igra se je razživela, do svojih priložnosti so prihajali tudi domači. S kakih 18 metrov je meril Zavec, domači vratar je odbil v kot. Najlepšo priložnost je zamudil Timmy Partl po podaji Aleksa Ropoše, ko se je znašel sam pred vratarjem, a je meril preko vrat. Ropoša je asistiral tudi Lebarju, ki pa je prav tako bil nenatančen.

Najzvestejši navijači tudi tokrat niso izostali.

V drugem polčasu še vedno dinamična igra obeh ekip. Naša napadalca Ropoša in Partl sta vršila pritisk na domačo zadnjo linijo in izborila precej žog.  V 54. minuti predložek Ropoše, ki ga je domači branilec s prsmi preusmeril v svojo mrežo 0-2. Že v naslednji minuti 0-3. Lebar je asistiral za Partla, ki je iz gneče našel pot v mrežo. V 75. minuti konec vseh dvomov – po lepi asistenci Muhiča je bil ponovno hladnokrven Partl, 0-4! Zmaga bi lahko bila še izdatnejša, saj je po samostojnem prodoru bil nenatačen Partl, dve lepi priložnosti po podajah Partla in Lebarja pa ni izkoristil mladi Nino Šeruga.

Veselje po izdatni zmagi.

S to zmago se je dodobra spremenilo vzdušje okrog ekipe, ki po zadnjih rezultatih ni bilo najboljše. V naslednjem krogu doma gostimo Hodoš.

Sledite ali všečkajte nas na:
error0
fb-share-icon0
Tweet 23
fb-share-icon14