Po šestih letih spet jesenski prvaki 1. MNL Murska Sobota!

V 13. krogu 1. MNL Murska Sobota so naši člani gostovali v Dokležovju. Domačini niso mogli preprečiti slavja in naslova jesenskega prvaka, naši so na krilih danes spet izjemnega Mitje Kovača slavili z 0-2 (0-2). Z zmago smo se točkovno izenačili s Hodošem,  ki je prav tako brez poraza, ker pa ima naša ekipa boljšo gol razliko, pomeni, da bomo kot jesenski prvaki prezimili na prvem mestu lestvice 1. MNL Murska Sobota, podobno kot pred šestimi leti, ko smo z zmago v Bogojini (1-4) postali jesenski prvaki, na koncu pa osvojili tudi naslov prvaka. Kot zanimivost naj povemo, da so od takratnih igralcev v današnjem kadru še vedno Aleš Svetanič, Sandi Horvat, Uroš Kisilak, Andrej Turza, Uroš Skledar, Timmy Partl, Milan Gjergjek in občasno Sandi Šinko.

Slavje v Bogojini leta 2013.

Postava: Svetanič, Zorjan, An. Šinko, Al. Šinko, S. Horvat, Kreft, A. Horvat, T. Kovač, Partl, Ropoša, M. Kovač Flisar.

Igrali so še: Hajdinjak, Turza, Sampl.

Naši so v prvem polčasu igrali odločno, z namero čimprej doseči gol. Zvrstilo se je kar nekaj obetavnih priložnosti. Po predložku Ropoše je z glavo bil nenatančen A. Horvat. Dvakrat je poskušal Mitja Kovač, enkrat od daleč mimo, drugič je po podaji Krefta naletel na obrambni blok. Trikrat je poskušal Kreft, prvič mu je domači vratar strel z 18 metrov obranil, drugič je meril mimo, tretjič pa je iz prostega strela zadel prečko. Vratnico je po podaji Kovača zadel Partl. Priložnosti sta zamudila še Ropoša in Mitja Kovač. Slednji je v 36. minuti po napaki obrambe le zadel, drugič pa je mrežo zatresel samo štiri minute kasneje.

V drugem polčasu so domači, ki jih vodi naš nekdanji trener Franc Krančič, krenili odločneje, a Svetaničeve mreže niso resneje ogrozili. Naši bi vprašanje zmagovalca lahko rešili že na začetku drugega dela. Poskus Mitje Kovača po podaji Ropoše je vratar obranil, po prodoru Partla in predložku pa je z glavo bil nenatančen Ropoša. Do konca se rezultat več ni spreminjal in slavje se je lahko začelo!

 

Sledite ali všečkajte nas na:
error0
fb-share-icon0
Tweet 23
fb-share-icon14