Nov poraz v Polani

Všečkaj ali deli

Tudi 7. krog PNL članski ekipi ni prinesel veselja, saj so spet doživeli rezultatsko katastrofo, tokrat so boljši bili nogometaši Polane, in to s kar 5-0.

Postava: Svetanič, Zavec, Kisilak, An. Šinko, S. Horvat, A. Horvat, T. Kovač, Al. Šinko, Kamenica, M. Kovač Flisar, Frčko.

Igrali so še: S. Šinko, Fartek, Šarkezi, Ropoša, Sampl.

Trener Tomaž Čarni je tokrat imel na voljo številčno polno zasedbo, manjkali so edino poškodovana Zorjan in Kreft ter iz osebnih razlogov Timmy Partl in Thomas Hajdinjak. Na pomoč kolegom je spet nesebično prišel tudi Uroš Kisilak, a kaj, ko je večina igralcev prve postave v tednu pred tekmo opravila en sam trening, nekateri celo nobenega, veliko je povratnikov po poškodbah in v taki situaciji si v PNL trenutno nemočen.

Domači so krenili silovito in že hitro, v 11. minuti, dosegli vodstvo. Videlo se je, da domačinom v hitrosti lahko parira samo peščica naših igralcev. Igrali so hitro, borbeno in kombinatorno. Kljub temu so se naši v nadaljevanju malce osvobodili pritiska in začeli sramežljivo napadati. Rezultat polčasa še vedno aktiven, 1-0 za domače.

V drugi polčas smo dobro vstopili, začeli napadati, domači niso delovali več tako superiorno. A kaj, ko v napadu nismo našli pravih rešitev oz. prave zaključne podaje, s katero bi resneje ogrozili domača vrata. Domači so se počasi zbrali in v 58. minuti povedli z 2-0. V nadaljevanju so prikazali nekaj šolskih protinapadov, ki so jih tudi neusmiljeno izkoristili in napolnili našo mrežo. Naši so sicer imeli nekaj poskusov, najlepšo priložnost za zadetek pa je zapravil Sandi Šinko, ko je sam s kakih 7 metrov z glavo udaril mimo.

Naše torej čaka še nekaj težkih tekem. Nekako je treba zdržati do zimske pavze, takrat pa bo treba iti v lov za kvalitetnimi igralci, predvsem takimi, ki lahko trenirajo in bodo okrepili moštvo.