Nogometni klub Serdica Kleparstvo Šinko
Nogomet ni samo igra, je način življenja!
NOGOMETNI KLUB SERDICA KLEPARSTVO ŠINKO

Lep uspeh članov po jesenskem delu tekmovanja

Članska ekipa je končala z jesenskim delom tekmovanja v 1. MNL Murska Sobota, ki si ga bomo zapomnili predvsem po dveh neodigranih domačih tekmah zaradi neprihoda gostov. Ekipa tako z osvojenimi 25 točkami (8 zmag, po en remi in poraz) zaseda visoko 2. mesto na lestvici jesenskega dela tekmovanja. Treba je sicer reči, da se je v jesenskem delu odigralo samo 11 krogov od 15, tako da nas spomladi čakajo še tekme s ŠNK Radgona, Mura Veterani, Aqua Ižakovci ter NK Šalovci, da bo sklenjen prvi del tekmovanja.

Ob koncu jesenskega dela tekmovanja se lahko tudi sprašujemo o regularnosti samega tekmovanja, saj je naravnost neverjetno, da na zadnji dve predvideni tekmi na domačem terenu (NK Tišina, NK Roma) gostje niso prišli. Naša dolžnost sicer ni preverjanje upravičenosti neprihoda, to je delo vodstva tekmovanja na MNZ. Na koncu smo najkrajšo potegnili mi, ki smo npr. šli na roko NK Roma in se strinjali s preložitvijo tekme 3. kroga, in naši gledalci, ki so bili prikrajšani za dve domači tekmi. Največja nevšečnost pa je, da dva naša igralca nista imela možnosti odslužiti kazen rumenih kartonov. Kaj bo na to porekla tekmovalna komisija? Upamo in želimo si samo lahko, da se take situacije ne bodo postale stalnica, saj bo v tem primeru 1. MNL Murska Sobota postala podobna slabo organizirani ligi rekreativnega nogometa, v kateri si lahko izbiraš, kdaj in s kom boš igral.

 

Člani so torej po 11. krogih pod vodstvom Slobodana Djurića zasedli odlično drugo mesto z osvojenimi 25 točkami ter gol razliko 24:10. Slednja bi bila zagotovo (pa ne podcenjujemo nikogar) bistveno boljša, če bi se odigrali obe omenjeni tekmi. Najboljši klubski strelec je trenutno Danijel Frčko s 6 zadetki, sledi pa mu novinec v ekipi Uroš Bagari s 4 zadetki. Slednji se je pokazal za odlično okrepitev, saj je s svojo energijo in zavzetostjo na tekmah in treningih odločno prispeval k dobri uvrstitvi ekipe. Za uspešno nadaljevanje spomladi pa bo uprava morala zavihati rokave in skušati okrepiti ekipo z vsaj dvema kvalitetnima igralcema, saj bo spomladanski del naporen in dolg.

Danijel Frčko se je šestkrat veselil zadetku.
Uroš Bagari je hitro postal gonilna sila ekipe.