Nogometni klub Serdica Kleparstvo Šinko
Nogomet ni samo igra, je način življenja!
NOGOMETNI KLUB SERDICA KLEPARSTVO ŠINKO

Ižakovci v Serdici brez možnosti

NK Serdica je z domačo zmago proti Ižakovcem v 14. krogu 1. MNL Murska Sobota prevzel vrh tabele. Nasprotnik pod vodstvom našega bivšega trenerja Jožeka Oršoša ni mogel parirati naši ekipi, ki si je že ob polčasu priigrala prednost dveh golov.

Postava: Svetanič, Fartek, An. Šinko, Frčko, Zavec, Al. Šinko, A. Horvat, S. Šinko, Ropoša, Sukič, Partl.

Igrali so še: Kovač, S. Horvat, Kamenica, Bedič, Sampl.

Strelci: Sukič, Partl, Kovač.

Naši igralci s trenerjem Slobodanom Djurićem so se zavedali, da zmaga prinaša vrh tabele. Zato so v tekmo krenili odločno in hitro prevzeli vajeti v svoje roke. Najprej je po odbiti žogi nasprotnikovemu vratarju zagrozil A. Horvat. Že v naslednjem napadu, v 13. minuti, je Teo Sukič po asistenci Timmyja Partla najprej preigral enega obrambnih gostujočih igralcev, nato pa z roba kazenskega prostora zadel nasprotnikov daljši kot – 1-0! Že v naslednji minuti je po nepazljivosti gostujoče obrambe na 2-0 povišal Timmy Partl. Do konca polčasa se je igra malce umirila, terensko pobudo so prevzeli gostje. Beležimo še poskus Aleksa Ropoše po samostojni akciji, a je žoga z desne strani zletela mimo vrat.

V 2. polčasu je takoj po vstopu v igro v svojem slogu po asistenci Partla zadel Mitja Kovač. S tem zadetkom je vprašanje zmagovalca bilo rešeno. Trener domačih je s kvalitetnimi zamenjavami le še stopnjeval tempo in gostje si niso ustvarili nobenih omembe vrednih priložnosti. Iz prostega strela je pri naših malenkost mimo meril Sandi Šinko, Ropoša pa je po akciji Mitje Kovača streljal preko vrat.

Tri točke so torej ostale doma in zasluženo smo se zavihteli na vrh tabele. V naslednjem krogu gostujemo v Šalovcih.

GALERIJA

Poročilo  sledi …

Veselje po zadetku Tea Sukiča.