Tokrat triler v Gornji Radgoni

V 11. krogu 1. MNL Murska Sobota so naši člani gostovali v Gornji Radgoni, kjer domače tekme igra NK Apače. Podobno kot v 2. krogu proti Ižakovcem smo v polčasu zaostajali za tri zadetke (3-0), na koncu pa vseeno osvojili točko (3-3).

Postava:

Igrala sta še: Partl, Turza.

Domači so krenili v tekmo zelo odločno in že od začetka vršili peklenski pritisk na naše vezne in obrambne igralce. V sredini se je poznala odsotnost Tadeja Krefta, kateremu take tekme izredno ležijo. Naši niso uspeli razviti igre, zato tudi niso resneje ogrožali domačega vratarja. Domači so povedli že v 7. minuti po lepi akciji, ko je z glavo zadel Petrovič. Že v 11. minuti je moral Svetanič drugič po žogo v mrežo. Po slabem posredovanju celotne obrambe se je v gneči najbolje znašel Golob in povišal na 2-0. Isti igralec je v 41. minuti našel Svetaniča na krivi nogi in zadel za visokih 3-0. Našim je grozila rezultatska katastrofa kot že dolgo ne. V prvem delu razen strela z razdalje Tadeja Kovača ne beležimo resnejšega poskusa.

V polčasu je trener Dušan Vogrinčič razumljivo povzdignil glas in očitno je pomagalo. Skledarja je na boku zamenjal razpoloženi Partl, ki je začel domačinom povzročati preglavice. Domači so sprva še napadali, potem pa prepustili iniciativo našim. Domači trener Zvonko Kurbus je zgleda prezgodaj začel z menjavami, saj so okrog 60. minute domačinom začele kopneti moči in padati koncentracija. Naši so začeli prihajati v priložnosti. Ropoša se ni najbolje znašel po podaji Mitje Kovača, Partl je v ogenj poslal Mitjo Kovača, ki pa se je prehitro odločil za strel in lepa priložnost je splavala po vodi. Prav tako se je Jimmy prehitro odločil za strel po samostojnem prodoru. Po predložku z desne in odbiti žogi v kazenskem prostoru je v 67. minuti rezultat znižal Anton Šinko. Naši so čedalje bolj pritiskali. V 77. minuti globinska podaja za Jimmyja, ki ga je domači vratar zrušil izven kazenskega prostora v čisti situaciji za zadetek. Na začudenje vseh na stadionu se je sodnik Andrej Tratnjek odločil samo za rumeni karton za domačega vratarja in prosti strel. Nerazumna odločitev sodnika je očitno naše še bolj podžgala! Takoj zatem je Mitja Kovač iz prostega strela s topovskim strelom prebil domačega vratarja in znižal na 2-3. Naši so stopnjevali pritisk, igra domačih se je razpadla. V 87. minuti je kot izvajal Andrej Turza, iz gneče je streljal Aleš Šinko, branilec Adam pa preusmeril žogo v lastno mrežo! Nejeverni pogledi na domači klopi, ob polčasu vknjižene tri točke so počasi, a zanesljivo polzele iz rok. Na koncu še serija strelov iz kota za naše, a brez spremembe rezultata! Veliko veselje v črno-belem taboru, škoda edino za slab prvi polčas, drugače bi se iz Radgone vrnili s polnim izkupičkom.

Veselje po velikem preobratu!
Sledite ali všečkajte nas na:
error0
fb-share-icon0
Tweet 23
fb-share-icon14