Nogometni klub Serdica Kleparstvo Šinko
Nogomet ni samo igra, je način življenja!
NOGOMETNI KLUB SERDICA KLEPARSTVO ŠINKO

Iz Dokležovja s točko

Naši člani tudi po 6. krogu ostajajo neporaženi. V Dokležovju so proti žilavemu domačinu z zadetkom Aleša Šinka v 81. minuti osvojili točko.

Postava: Svetanič, Zavec, An. Šinko, Frčko, S. Horvat, S. Šinko, Fartek, Bagari, Ropoša, Bedič, Al. Šinko.

Igrali so še: Kovač, A. Horvat, Sampl.

Trener Slobodan Djurić tokrat ni mogel računati na odsotna Partla in Kamenico. V prvem polčasu naši niso mogli razviti igre, s katero bi si priigrali večje priložnosti. Omeniti velja lepo priložnost Ropoše v kazenskem prostoru po povratni žogi Al. Šinka, a je mladi napadalec udaril mimo vrat. Druga priložnost se je pojavila proti koncu polčasa po akciji Bagarija in S. Šinka, ko je Bagari streljal, vratar odbil žogo, vendar je S. Šinko malce zamudil.

V drugem polčasu boljša igra domačih, ki so imeli priložnost tekme, ko je po predložku domači napadalec s petice z glavo poslal žogo mimo vrat. Naši se na neravnem terenu niso znašli. Klub temu v 81. minuti veselje gostujočih navijačev. Po predložku S. Horvata z desne strani je z glavo žogo podaljšal A. Horvat, Al. Šinko pa je bil najbolj spreten pred vrati in zatresel domačo mrežo – 0:1! V nadaljevanju je po nepotrebnem v ospredje stopil glavni sodnik Bojan Kučan, ki je z nekaterimi odločitvami spravljal v nejevoljo gostujoče navijače in klop. Po našem in tudi večinskem mnenju prisotnih je pravilno izbijanje žoge Zavca označil za prekršek v nevarnem območju. Podgorelec je iz prostega strela presenetil Svetaniča in domači so tako v 87. minuti uspeli izenačiti. Poleg kopice rumenih  (večina našim igralcem) je Kučan zaradi protestiranja pokazal še rdeč karton trenerju Djuriču. Skratka, po nepotrebnem je trda, a fer tekma na koncu dobila grenak priokus.