Nogometni klub Serdica Kleparstvo Šinko
Nogomet ni samo igra, je način življenja!
NOGOMETNI KLUB SERDICA KLEPARSTVO ŠINKO

Frčko dvakrat v polno za novo zmago

V 9. krogu 1. MNL Murska Sobota je v Serdici gostovala ekipa iz Apač, ki je kljub dobri igri in nekaterim lepim priložnostim morala priznati premoč domačinu, ki je z dvema zadetkoma Danijela Frčka zmagal z 2-1.

Postava: Svetanič, Zavec, An. Šinko, Fartek, S. Horvat, Al. Šinko, Kamenica, Kovač, Bedič, Bagari, Frčko.

Igrali so še: S. Šinko, Partl, Sampl.

Strelec: Frčko 2x.

GALERIJA

Gledalci so po lepem sončnem vremenu v Serdici bili priča odlični ligaški tekmi, v kateri ni manjkalo razburjenja. V prvi polovici prvega polčasa so gostje delovali nevarnejše od domačinov, ki jih je rešila tudi vratnica. Šele v 33. minuti beležimo kontranapad Bediča, a vratar gostov na mestu.  Kmalu zatem pa vodstvo domačih. Po desni strani je lepo prodrl Bagari, podal v sredino, vratar gostov ni uspel ukrotiti žoge in z malce pomoči sreče je Frčko iz bližine zatresel mrežo za vodstvo – 1:0!

Veselje po vodilnem zadetku Danijela Frčka.

V drugem polčasu agilnejša igra naših in posledično tudi številnejše priložnosti. V lepih priložnostih se je znašel strelec prvega zadetka Frčko. Prvič mu je vratar gostov čudežno obranil strel z glavo iz bližine po predložku Bagarija, drugič pa je po asistenci Kovača streljal mimo. V 64. minuti so gostje po lepi akciji po desni strani izenačili. Odličen strel Frčka po asistenci Kovača je gostujoči vratar atraktivno odbil v prečnik in ostalo je pri 1-1. Priložnost je imel tudi Kamenica, a je njegov strel z leve strani za las zgrešil vrata gostov.  V 73. minuti novo veselje domačih. Partl je poslal uporabno globinsko žogo za Frčka, ki je v padanju zadel za 2-1. Isti igralec bi lahko zabeležel klasični hattrick po podaji Kovača in razblinil vse dvome o zmagovalcu, a je gostujoči vratar tokrat bil uspešnejši. Gostje so medtem v protinapadu zadeli tudi prečnik. Najlepšo priložnost je zamudil Kovač, ki se je po globinski podaji znašel sam pred vratarjem, a se je namesto udarca na vrata odločil za podajo Frčku, ki pa so jo gostujoči branilci prestregli in je ostalo pri minimalnem vodstvu. V zaključku bi lahko zadel tudi Bagari po podaji Partla, a je streljal visoko preko vrat. Na koncu vseeno zaslužena zmaga domačih.