Kratka analiza pripravljalnega obdobja

Naši člani so s pripravljalnem obdobju odigrali naslednje tekme:

NK Serdica Kl. Šinko – Goričanka 2-1 (Mitja Kovač 2x)

Tromejnik – NK Serdica Kl. Šinko 4-0

NK Križevci – NK Serdica Kl. Šinko 3-1 (Frčko)

ŠD Bogojina – NK Serdica Kl. Šinko 0-2 (M. Kovač, An. Šinko)

NK Cankova – NK Serdica Kl. Šinko 2-3 (Zorjan, Šeruga, Ropoša)

NK Bistrica – NK Serdica Kl. Šinko 3-2 (Anton Šinko 2x)

NK Gančani – NK Serdica Kl. Šinko 6-3 (Ropoša 2x, M. Kovač)

Podrobno analizo pripravljanega obdobja bo podal trener Dušan Vogrinčič, ki pa prav gotovo ni zadovoljen z odnosom posameznikov do treningov in udeležbo na pripravljalnih tekmah.

Odigranih je bilo kar sedem tekem, od tega smo dosegli tri zmage in štiri poraze, z gol-razliko 13:19. Najboljši strelec v pripravljalnem obdobju je postal Mitja Kovač s 4 goli, sledita mu Aleks Ropoša in Anton Šinko s po tremi zadetki.

Mitja Kovač ostaja največja nevarnost za nasprotnikove vratarje.
Aleks Ropoša se je znašel v številnih priložnostih, zadel je trikrat.

Trener Dušan Vogrinčič na nobeni tekmi ni mogel računati na vseh 22 igralcev, ki so na seznamu. Hujšo poškodbo je že na prvi tekmi staknil Klaudio Zavec, lažje poškodbe pa Tadej Kovač, Jožek Fartek in Danijel Frčko, od prej pa Thomas Hajdinjak.

Vse tekme so odigrali samo Svetanič, Sampl in Bodanec. Veseli dobra forma vratarja in kapetana Svetaniča. V napadu je Mitja Kovač potrdil strelske kvalitete, pa tudi mladi Ropoša prihaja v priložnosti in zadeva. Največ problemov je bilo v obrambni vrsti, ki na večini tekem ni bila uigrana oz. kompletna in smo posledično prejeli preveč zadetkov.

Kapetan Svetanič je imel na vseh tekmah veliko dela.

Od novincev je še najbolj zadovoljil izkušeni Matej Jablanovec, ki je sicer odigral samo tri tekme. Mladi Uroš Bodanec dobro dela na treningih, zna igrati, na tekmah pa bo moral biti odločnejši in zmanjšati število napak. Danijel Frčko zaenkrat še ni upravičil sloves strelca, saj je zadel samo proti Križevcem. V opravičilo mu je lažja poškodba mišice proti Bogojini.

Frčko še ni ujel prave forme.

Povratnika na zelenico sta Jožek Fartek in Nino Šeruga. Fartek se ubada z lažjo poškodbo mišice, Šeruga pa je na nekaj tekmah pokazal veliko željo in borbenost, za igro v napadu pa bo moral tudi začeti zadevati.

V prvenstvo štartamo s prve pozicije in proti nam bodo vsi motivirani na polno. Na ekipi je, da pokaže karakter in potrdi dobro formo iz jeseni. Prva priložnost se ponuja že 15. 3. marca, v 14. krogu v gosteh proti Lipi.