45 let Nogometnega kluba Serdica

Začetki nogometa v Serdici – na Serdiškem bregu.

Pisalo se je leto 1974, ko se je v glavah takratne serdiške mladine, ljubiteljev nogometa, porodila ideja o nogometnem klubu. Svojo ljubezen do nogometa so že pred tem izživljali na prvem igrišču sredi gozda na serdiškem bregu. Kmalu je to neobvezno druženje preraslo okvirje rekreacije, ustanovil se je klub in zgradilo se je igrišče na sedanji lokaciji. Idejni vodja in gonilna sila, Karel Horvat je imel vizijo, zgraditi klub na zdravih temeljih, klub, ki bo nekaj pomenil ne samo lokalno, ampak tudi širom Pomurja. Kako mu je uspelo, ocenite sami, dejstvo je, da si še danes, po 45 letih, ni mogoče predstavljati kluba brez popularnega Karčija.

Otvoritev novega igrišča leta 1992, tekma proti NK Maribor Branik.

Klub je v teh 45 letih imel vzpone in padce. Počasi, a vztrajno, se je le gradil imidž uspešnega kluba, ki je ponesel ime kluba in tudi občine ne samo po Pomurju, ampak tudi širom po Sloveniji – predvsem po zaslugi pokalnega tekmovanja, v katerem se je NK Serdica dvakrat uvrstil v šestnajstino finala. Prvič leta 1994, ko je v Serdici gostovala evropska Mura, pred tisoč gledalci, tega dne največ v celi Sloveniji. Drugič leta 1997, ko smo igrali v Kranju proti Triglavu.

Kje najti predsednika? Na igrišču, seveda …

V teh 45 letih nas je za zmeraj zapustilo nekaj članov, ki so klubu veliko pomenili in njihove odsotnosti ne moremo nadoknaditi. Poleg vseh drugih moramo predvsem tu omeniti Belo Pozmana, neumornega skrbnika igrišča, potem Franca Kuzmiča, brez katerega ni minila nobena gradbena akcija, in nenazadnje prezgodaj preminulega kapetana in človeka z veliko začetnico Marjana Skledarja.

Noben klub ne more obstajati brez sponzorjev in donatorjev. Zato se iskreno zahvaljujemo našemu direktorju Marjanu Vidonji, dolgoletnemu generalnemu sponzorju Kleparstvu krovstvu Šinko Skakovci, občini Rogašovci ter vsem ostalim, ki ste s svojimi prispevki pomagali, da smo danes tu, kjer smo.

Danes je klub izplaval iz rdečih številk, skrbimo za številne mlade igralce, ponašamo se s sodobnim namakalnim sistemom in enim izmed najlepših terenov v Pomurju. Ostaja le še ena neizpolnjena, predvsem predsednikova želja – sodobne slačilnice poleg igrišča. Sen ali realnost? Bomo videli kmalu …

V okvirju obeležitve visoke obletnice bo naša članska ekipa v sredo, 25. 9. 2019, ob 16.30, na domačem igrišču odigrala prijateljsko tekmo z NK Goričanka, na kateri so bosta od aktivnega igranja poslovila dolgoletna igralca Robert Lang in Drago Horvat.

Vljudno vabljeni!

 

 

 

Sledite ali všečkajte nas na:
error0
fb-share-icon0
Tweet 23
fb-share-icon14